Vesti > Politika

Ovih osmoro ministara ODLAZI IZ VLADE! U pitanju su VELIKA POLITIČKA IMENA, a nisu na spisku Vučevića

Pored dobro poznatih lica u dosadašnjoj vladi, u novom sastavu pojaviće se i novi ministri, a jedan deo ipak će napustiti Nemanjinu 11

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

30/04/2024 > 13:53

podeli vest:

Ovih osmoro ministara ODLAZI IZ VLADE! U pitanju su VELIKA POLITIČKA IMENA, a nisu na spisku Vučevića
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Danas je objavljen predlog za sastav nove Vlade Srbije, kada se i saznalo ko više neće biti njen deo. Pored jednog broja dosadašnjih ministara, mesta će biti i za nova lica, dok će otići devetoro onih koji su do sada bili u Nemanjinoj 11.

Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević objavio je predlog ko će biti ministri u njegovom kabinetu. U njegovom kabinetu od sutra će biti i devetoro novih ljudi, a ovo je spisak onih koji neće biti ministri u novom sazivu.

Ana Brnabić, premijerka

Foto: tanjug/NEMANJA JOVANOVIĆ

 

Prva promena u Vladi Srbije bila je poznata još ranije, pošto je dosadašnja premijerka Ana Brnabić već preuzela funkciju predsednice Narodne skupštine. 

Maja Gojković, ministarka kulture 

Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture i informisanja/Dario Konstatinović

 

Ministarka kulture i potpredsednica Vlade u poslednjem sazivu Maja Gojković takođe odlazi iz Nemanjine 11. Kako je najavio Miloš Vučević, ona je od danas mandatarka za formiranje nove pokrajinske Vlade. 

Slobodan Cvetković, ministar privrede

Nakon mandata od godinu i po dana, ministarstvo privrede napušta i Slobodan Cvetković, dok će njegovo mesto preuzeti novo lice u Nemanjinoj 11 - Adrijana Mesarović.  

Foto: sps.org.rs

 
Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede

Bivša ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković takođe odlazi iz Vlade Srbije. 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ona se oglasila i na Instagramu nakon što je obelodanjen novi kabinet, gde je napisala da se zahvaljuje "svim poljoprivrednim proizvođačima na razumevanju, podršci i pomoći u realizaciji velikih stvari koje smo zajedno uradili".

Danica Grujičić, ministarka zdravlja 

Gotovo svaka izjava Danice Grujičić je izazivala pažnju od zabrane "fast fudova" kod škola do zabrane pušenja običnih i elektronskih cigareta u restoranima. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Ona više neće biti ministarka zdravlja, već će na njeno mesto doći Zlatibor Lončar.

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici 

Darija Kisić nakon dva mandata u različitim ministarstvima (rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pa briga o porodici i demografiju) završava svoju misiju u Nemanjinoj 11.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 
Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija 

Mihailo Jovanović je kratko bio u Vladi Srbije - od oktobra 2022. godine i to na mestu ministra informisanja i telekomunikacija.

Marko Blagojević, ministar za javna ulaganja 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Marko Blagojević nakon jednoipogodišnjeg mandata napušta funkciju ministra za javna ulaganja, a tu funkciju umesto njega u novom sazivu preuzima predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Edin Đerlek, ministar bez portfelja 

Foto: https://rrrz.gov.rs/

 

Edin Đerlek je u prošlom sazivu Vlade Srbije bio novo lice kao ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj. Sada napušta tu funkciju.

Ostavite komentar