Vesti > Srbija

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO BOKSERE! Veliku RADOST ste doneli našoj zemlji, našem narodu (VIDEO+FOTO)

Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

02/05/2024 > 10:53

podeli vest:

PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO BOKSERE! Veliku RADOST ste doneli našoj zemlji, našem narodu (VIDEO+FOTO)
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr


Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas boksersku reprezentaciju Srbije, koja je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojila istorijskih 20 medalja.

Srpski ženski tim osvojio je 11 medalja, od čega tri zlatne (Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova), dok je muški tim stigao do devet odličja, a najsjajnije je osvojio Jovan Nikolić.

U ukupnom poretku na šampionatu Srbija je zauzela drugo mesto, odmah iza Rusije.

Delegaciju Bokserskog saveza Srbije (BSS) predvodio je predsednik Nenad Borovčanin, a na prijemu su bili i selektor muškog tima Milan Piperski, selektor ženskog tima Mirko Ždralo, kao i bokserske legende.

Prijemu prisustvovao i ministar sporta Zoran Gajić.

Srbija, za sada, ima troje kvalifikovanih boksera za Olimpijske igre u Parizu - Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Vahid Abasov.

Priliku da im se pridruže imaće još nekolicina bokserki i boksera na kvalifikacionom turniru na Tajlandu od 21. maja do 3. juna.

- Da vam se zahvalim za veliku radost koju ste doneli našoj zemlji, našem narodu, ekipno ste osvojili drugo mesto, odmah posle Ruske Federacije, a najviše što ste decu vratili u sale, što su nam sale pune. Verujem da ćete nas još mnogo puta obradovati - rekao je predsednik Srbije obraćajući se našim sportistima, osvajačima medalja na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Naglasio je da će ih za koji dan sačekati i pare na računu od države a koje su namenjene osvajačima medalja.

- 17 medalja dame i muškarci 9, žene su nam uvek uspešnije... Zasad imamo 3 predstavnika na OI u Parizu iz Srbije... Beskrajno sam vam zahvalan - rekao je Vučić dodavši da će iza Bloka 45, u blokovima 71 i 72 biti izgrađen veliki Bokserski centar.

Ostavite komentar