Ekonomija

VUČEVIĆ PREDSTAVLJA AKCIJU "NAJBOLJA CENA" U VLADI SRBIJE: Na spisku 81 proizvod

Konferenciji prisustvuje i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i ministar privrede Adrijana Mesarović

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

29/08/2024 > 10:21

podeli vest:

VUČEVIĆ PREDSTAVLJA AKCIJU "NAJBOLJA CENA" U VLADI SRBIJE: Na spisku 81 proizvod
Foto: pritscreen


Premijer Srbije Miloš Vučević predstavlja u Vladi Srbije, akciju "Najbolja cena".

Vučević kaže da je akcija pripremana nedeljama unazad zajedno sa kabinetom predsednika Republike.

- Vodili smo računa da kroz akcije vodimo računa o ljudima sa nižim primanjima, ali i i o svim građanima. Borimo se za pravičnije cene i pravednije odnose u društvu - rekao je on i dodao da je važno poštovati i poslodavce i koji su neizostavni deo privrede naše države.

Vučević naglašava da Vlada i predsednik Republike su fokusirani na naše građane, na običan narod i to je u fokusu onoga čime ćemo se baviti, dodaje on.

- Imali smo razgovore sa devet predstavnika velikih trgovinskih radnika, bili su korektni, nastupali su kao partneri sa državom, nisu imali negativne stavove, država mora da pravi odnos koji mora da bude pravičniji. Svi zajedno smo doneli odluku da od 1. septembra porkenemo novu akciju "Najbolja cena" - kaže on.

Kako kaže, radi se o 700 konkretnih proizvoda.

- Postigli smo dogovor sa trgovinskim lancima da od 1. septembra do 31. oktobra ove godine traje ova akcija u preko 2.500 maloprodajnih objekata širom republike Srbije - kazao je on.

Dodaje da će svuda pored tih proizvoda biti oznaka "Najbolja cena". Ističe da će iz svake kategorije biti proizvodi sa dramatično nižim cenama.

- Molim građane Srbije za strpljenje. Nekoliko dana će biti potrebno trgovačkim lancima da postave oznake - rekao je on.

U nastavku on je nabrojao neke artikle koji će imati smanjenu cenu:

Kilogram piletine - procenat smanjenja cene 15,22 odsto.

Svinjsko meso - najmanje 1 artikal - 11,57 odsto popusta.

Riba - 30,65% niža cena.

Jogurt - 16,84% popusta.

Kiselo mleko - 20,59% popusta.

Jaja - 13,41% popusta.

Brašno tip 500 - 21,55 % popusta.

Pirinač - 17,85% popusta.

Krompir beli - 27,65% popusta.

Jabuka - 28,96% popusta.

nstant kafa 200 grama - 32,50% popusta.

Tunjevina - 48,86% popusta.

Sardina - 27,42% popusta.

Med - 22,87% popusta.

Grašak smrznuti - 19,29% niža cena.

Sladoled - porodično pakovanje - 21,67% niža cena.

Puding u kesici - 25,53% popusta.

Četkica za zube, pakovanje od dve - 33,17% popusta.

Instant kafa 200 grama - 32,50% popusta.

Tunjevina - 48,86% popusta.

Sardina - 27,42% popusta.

Med - 22,87% popusta.

Grašak smrznuti - 19,29% niža cena.

Kilogram crnog luka će moći da se kupi za svega 38,99 dinara, 250 grama margarina za 84,99 dinara, kilogram graška za 149,99 dunara, kilogram šunke u crevu 499,99 dinara...

Foto: Printscreen RTS

 

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić najavio je sinoć da se akcija odnosi na 81 proizvod, od prehrambenih namirnica, do sapuna i praška, koji će od 1. septembra do 31. oktobra imati cene niže od akcijskih.

Vučić je istakao da su septembar i oktobar meseci koji su teški za građane kada je reč o potrošnji novca i da će zato akcija trajati u tim mesecima, ali i januar i februar zbog čega će vlada u decembru podići penzije koje će uvećane građanima biti isplaćene do 10. januara.

- Dakle, biće od čajnih kobasica, šampona, praška za veš, jogurta, voća, povrća, svega što je potrebno za ljude. Ovim mislim da podignemo i tu stopu odgovornosti kod trgovaca, ali jasno pokazujemo koliko nam je stalo da oni siromašniji, oni ljudi niže srednje klase i srednje srednje klase mogu sa lakoćom da prebrode ovaj period ili ako ne sa lakoćom, ono svakako da mogu da priušte pristojan i dostojanstven život - rekao je Vučić.

On je rekao da će akcija spuštanja cena malim delom uticati na trenutno smanjenje inflacije, ali da ujedno pokazuje brigu i pažnju prema ljudima.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar