Kultura i umetnost > Film/Serija

Pojavila se PRVA SLIKA iz biopika "Back To Black", filma o ŽIVOTU PEVAČICE Ejmi Vajnhaus

Rediteljka Sem Tejlor-Džonson i scenarista Met Grinhalg posle "Nowhere Boy" ponovo će sarađivati na ostvarenju o životu muzičke zvezde

Izvor: K1info

15/01/2023 > 20:12

podeli vest:

Pojavila se PRVA SLIKA iz biopika "Back To Black", filma o ŽIVOTU PEVAČICE Ejmi Vajnhaus
Foto: Youtube PrintScreen/ LARF News


Nakon kultnih biografskih filmova o muzičarima kao što je "Elvis" i "I Wanna Dance With Somebody" o životu Vitni Hjuston, započeto je snimanje još jedne filmske priče o životu muzičke zvezde - Ejmi Vajnhaus je bila talentovana mlada pevačica koja se probila na britanskoj i svetskoj muzičkoj sceni, suočila se sa borbom sa opijatima, tabloidima i društvom u celini (kako je odlično prikazano u Oskarom nagrađenom dokumentarcu "Amy" Azifa Kapadije), da bi naposletku preminula u 27. godini.

Film će se zvati "Back To Black" prema drugom albumu pevačice (i istoimenom hitu), a u glavnoj ulozi je Marisa Abela.

Foto: Youtube PrintScreen

Marisa Abela kao Ejmi Vajnhaus

Rediteljka Sem Tejlor-Džonson ("50 nijansi sive")  ima iskustva sa filmovima zasnovanim na životu muzičkih zvezda, budući da je potpisala "Nowhere Boy" (2009), film o ranim danima Džona Lenona, a u "Back To Black" ponovo će sarađivati sa scenaristom pomenutog ostvarenja Metom Grinhalgom. Što se tiče Abele, publici je najpoznatija po televizijskoj hit seriji "Industry", a uskoro će moći da se vidi u filmu Grete Gervig "Barby".

Film je dobio podršku zaostavštine Ejmi Vajnhaus i sadržaće njene pesme, za koje rediteljka Tejlor-Džonson kaže da su centralna tema filma.

"Moja veza sa Ejmi počela je kada sam napustila koledž i visila u londonskom Kamdenu. Zaposlila sam se u legendarnom klubu "Koko", i još uvek mogu da osetim mirise tezgi, prodavnica i ulica", napisala je rediteljka u saopštenju.

Foto: Youtube PrintScreen

Sem Tejlor-Džonson, rediteljka

"Prvi put sam videla Ejmi kada je nastupala na šou talenata u džez klubu Ronija Skota u Sohou i bilo je očigledno da nije bila samo "talenat"… ona je bila genijalna. Ne možete da tražite više kao filmski stvaralac. Osećam se uzbuđeno i ponizno što imam priliku da ovekovečim Ejminu jedinstvenu i tragičnu priču, praćenu najvažnijim delom njenog nasleđa  - a to je njena muzika. Met Grinhalg i ja smo potpuno svesni odgovornosti - napravićemo film koji će svi voleti i ceniti. Baš kao što svi osećamo prema Ejmi", završava rediteljka.

Produkcija filma je na samom početku, a očekuje se da će"Back To Black" stići u bioskope krajem 2023. ili početkom 2024. godine.

 

Ostavite komentar