Kultura i umetnost > Film/Serija

Giljermo del Toro REŽIRA NOVU VERZIJU Frankenštajna za Netflix

Sineasta još uvek radi na scenariju, a navodno je pregovarao sa glumcima Endruom Garfildom, Oskarom Ajzakom i Mijom Got

Izvor: K1info

19/03/2023 > 15:42

podeli vest:

Giljermo del Toro REŽIRA NOVU VERZIJU Frankenštajna za Netflix
Foto: Tanjug/Richard Shotwell/Invision/AP


Pošto je osvojio Oskara za najbolji animirani film sa "Pinokijem", Giljermo del Toro je sve bliži početku rada na sledećem projektu. Deadline izvori su naveli da su glumci Endru Garfild, Oskar Ajzak i Mia Got u pregovorima da igraju u del Torovoj verziji Frankenštajna za Netflix. Del Toro će takođe napisati scenario.

Insajderi bliski filmu upozoravaju da del Toro još uvek radi na scenariju i da nijednom glumcu nisu date nikakve zvanične ponude. Ali takođe se dodaje da je del Toro imao sastanak sa troje navedenih glumaca i da su oni izrazili spremnost da zaigraju u ovom ostvarenju.

Iz Netflixa su odbili da komentarišu.

Del Toro već neko vreme razvija projekat prema legendarnoj priči Meri Šeli koji dugo želi da snimi. Nepoznato je da li bi njegova verzija bila smeštena u originalni period ili moderno doba. Takođe se ne zna ko bi igrao doktora Frankenštajna ili njegovu čudovišnu kreaciju; veruje se da bi Mia Got igrala doktorovu ljubav.

Foto: Tanjug/Andy Kropa/Invision/AP

Oskar Ajzak

Čini se da del Toro želi što pre da okupi glumačku ekipu obzirom na njihov krcat raspored. Ajzak je bio zauzet snimanjem "Scenes from a Marriage", mini seriji u produkciji HBO-a za koju je imao Emi nominaciju, i Marvelove serije "Moon Knight". Nedavno je takođe dobio ulogu Kurta Vonegata u seriji "Helltown".

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Endru Garfild

Endru Garfild završio je snimanje serije "Under the Banner of Heaven", za koju je nominovan za nagrade Emi i SAG, i sprema se da igra u filmu "We Live In Time" sa Florens Pju.

Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP

Mia Got

Što se tiče Mie Got tiče, ona je postala nova "kraljica vriska" u čak dva hvaljena horor ostvarenja - "Pearl", prikvelu filma "X", i "Infinity Pool", od kojih je ovaj drugi premijerno prikazan na festivalu Sundance.

 

Ostavite komentar