Kultura i umetnost > Film/Serija

Semjuel L. Džekson imao je SAMO JEDAN zahtev za Džordža Lukasa - LJUBIČASTI svetlosni mač

Džekson se na sceni pojavio 1970-ih u manjim ulogama, ali će tek kasnih 1980-ih sarađivati sa nekim od najboljih reditelja tog doba

Izvor: K1info

19/07/2023 > 18:15

podeli vest:

Semjuel L. Džekson imao je SAMO JEDAN zahtev za Džordža Lukasa - LJUBIČASTI svetlosni mač
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP


Malo je glumaca koji su omiljeni kao Semjuel L. Džekson, umetnik koji se može pohvaliti saradnjom sa najvećim holivudskim imenima - od Kventina Tarantina do Stivena Spilberga.

Ikona Marvelog filmskog univerzuma tumačio je Nika Fjurija u brojnim ostvarenjima, dobijajući pohvale za svoju glumu koja je kulminirala nominacijom za Oskara za nastup u filmu "Pulp Fiction" 1995. godine.

Džekson se na sceni pojavio 1970-ih u brojnim manjim ulogama, ali će tek kasnih 1980-ih imati dve saradnje sa nekim od najboljih reditelja tog doba. Prva je usledila 1988. kada je radio sa Džonom Lendisom, odigravši manju ulogu u "Coming to America", da bi godinu dana potom sarađivao sa Spajkom Lijem u kultnom ostvarenju "Do the Right Thing".

Uživajući u saradnji sa Martinom Skorsezeom, Polom Tomasom Andersonom, Tonijem Skotom i Džoelom Šumaherom tokom 1990-ih, Džekson je bio u odličnoj poziciji da napreduje.

Sve ovo je značajno pomoglo kada ga je Džordž Lukas uzeo za jednu od glavnih uloga u svojoj dugo očekivanoj prikvel trilogiji "Ratova zvezda", što mu je omogućilo dosledan uspeh u 21. veku.

Postojao je samo jedan zahtev koji je Džekson postavio pre nego što se pridružio projektu - želeo je ljubičasti svetlosni mač kako bi se izdvojio od drugih tokom sekvenci borbe. Džeksonova želja je uslišena, a ovo je bio samo jedan od mnogih ugovornih zahteva tokom njegove karijere.

- Umem da budem veoma nezgodan - priznao je glumac tokom intervjua za The New York Times.

- Na poziciji sam sa koje mogu da kažem: "Uh, znaš, to neće biti u filmu , zar ne? Već smo to imali, imali smo kada smo uradili ovo. Neću to da radim".

- Onda žele da pozovu mog agenta - dodao je Džekson pre nego što je striktno rekao:

- Zovite koga god želite, jer ja to neću uraditi.

Nedavno je Semjuel izrazio zabrinutost u vezi sa upotrebom svog lika kada je veštačka inteligencija u pitanju.

- Ljudi su tek sada počeli da brinu o tome. Pitao sam za to odavno - rekao je Džekson dok je razgovarao o "skeniranju" na snimanju filma "Star Wars: Episode I: The Phantom Menace" Džordža Lukasa.

- Otkako sam u Marvelovom univerzumu, svaki put kada promenite kostim, oni vas skeniraju… Pošto sam snimio "Captain Marvel" gde su me podmladili, shvatio sam da mogu da urade šta god požele ukoliko im se prohte - primećuje Džekson.

- Glumci treba da rade ono što ja uvek radim kada dobijem ugovor - ako u njemu postoje reči "u nedogled" i "poznato i nepoznato", obavezno precrtam to sranje. To je moj način da kažem: "Ne, ne odobravam ovo."

Ostavite komentar