Kultura i umetnost > Film/Serija

Frensis Ford Kopola o BUDUĆNOSTI FILMA: Predosećam da smo na početku ZLATNOG DOBA

Rediteljev najnoviji filmski projekat "Megalopolis" sa eminentnom glumačkom ekipom trebalo bi da se pojavi sledeće godine

Izvor: K1info

30/07/2023 > 13:54

podeli vest:

Frensis Ford Kopola o BUDUĆNOSTI FILMA: Predosećam da smo na početku ZLATNOG DOBA
Foto: Youtube PrintScreen/GQ


Dok je u petak odgovarao na pitanja obožavalaca preko Instagrama, cenjeni sineasta Frensis Ford Kopola priznao je da tek treba da pogleda ostvarenja "Barbie" i "Oppenheimer". Ipak, on je uspeh oba blokbastera nazvao "pobedom Bioskopa" - sa velikim "B".

"Tek treba da ih pogledam, ali činjenica da ljudi idu u bioskope da ih vide, iako nisu u pitanju ni nastavci ni prednastavci, niti imaju redni broj koji im ide uz ime, znači da je u pitanju veliki  trijumf Biskopa", naveo je on.

Iako je snimio sopstvenu filmsku trilogiju, reditelj "Kuma" (The Godfather) ne stidi se problema sa kojima se i sam suočio kada su u pitanju nastavci i prednastavci. Godine 2019. govorio je u prilog kontroverznim komentarima Martina Skorsezea u vezi sa Marvelovim filmovima, kada je njegov kolega izjavio da to nisu "pravi filmovi".

- Martin je bio blag kada je rekao da to nisu pravi filmovi. Nije rekao da su dostojni prezira, što ću ja da kažem - primetio je sineasta.

- Nekada su postojali studijski filmovi - rekao je Kopola u intervjuu za GQ.

- Sada imamo Marvel filmove. A šta su Marvel filmovi? To je jedan filmski prototip koji se snima iznova i iznova i iznova i iznova da bi izgledao drugačije.

Ali čini se da je Kopolina zabrinutost oko budućnosti filma pomalo spasla posle uspeha filmova "Barbie" i "Oppenheimer".

Jedan korsnik je na Instagramu upitao Kopolu kako vidi stanje u filmskoj industriji za 10 godina.

"Predosećam da smo na početku zlatnog doba najavljenog od strane divnih ostvarenja koja se gledaju u velikim bioskopskim salama."

Dok se i sam vraća u filmsko stvaralaštvo,  Kopola može samo da se nada da su bioskopi spremni da dočekaju njegov strastveni projekat "Megalopolis" sa Adamom Drajverom i eminentnom glumačkom ekipom, koji se očekuje sledeće godine.

Ostavite komentar