Kultura i umetnost > Film/Serija

I dalje NAJGLEDANIJA: BARBIKU sa trona NE MOGU da zbace ni NINDŽA KORNJAČE ni džinovske AJKULE

"Barbie" Grete Gervig je najgledaniji film u Americi, a do nedelje bi trebalo da dostigne zaradu od 450 miliona dolara

Izvor: K1info

06/08/2023 > 10:19

podeli vest:

I dalje NAJGLEDANIJA: BARBIKU sa trona NE MOGU da zbace ni NINDŽA KORNJAČE ni džinovske AJKULE
Foto: Tanjug/Paramount Pictures via AP, Warner Bros. Pictures via AP


Letnja bioskopska sezona ušla je u najvreliji period kada su u bioskope stigli dugo očekivani hitovi "Barbie" i "Oppenheimer", ali i posle 15 dana prikazivanja noviteti kao što su "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem" i "Meg 2: The Trench" neće uspeti da nadmaše ružičastu komediju kada je zarada u pitanju.

"Mutant Mayhem" kompanije Paramount Pictures dodao je 9,3 miliona dolara sa 3.858 lokacija u petak, našavši se na drugom mestu rame uz rame sa Nolanovim epskim ostvarenjem. Animirani film koji su producirali Nickelodeon Movies i Point Grey Productions imao je premijeru u utorak i očekuje se da će stići do predviđene zarade od 42 miliona dolara za pet dana prikazivanja.

Glasove za "TMNT" pozajmila su slavna glumačka imena kao što su Džeki Čen, Post Maloun, Pol Rad, Džon Sina i Set Rogen, a za režiju se pobrinuo Džef Rou.

U međuvremenu, "Meg 2: The Trench" je na dan otvaranja zaradio 12 miliona dolara iz 3.503 bioskopa. Ovo je nastavak originala iz 2018. u kome Džejson Stetam vodi grupu naučnika protiv dve gigantske ajkule. Original "The Meg" zaradio je 145 miliona dolara u Severnoj Americi i 530 miliona dolara širom sveta.

Budžet "Meg 2: The Trench" iznosio je 129 miliona dolara, a u nastavku se glumačkoj ekipi priključio Vu Đing - velika glumačka zvezda u Kini koja je snimila "The Battle at Lake Changjin", "Wolf Warrior" i "The Wandering Earth". Koliko je Đing popularan najbolje govori podatak da je i pored smrti lika koga tumači u filmu "The Wandering Earth" sledeći deo zamišljen kao prikvel kako gi glumac mogao da igra.

"Barbie" Grete Gervig je i dalje najgledaniji film u Americi, a do nedelje bi trebalo da dostigne zaradu od 450 miliona dolara, dok je na prvom mestu u 2023. "The Super Mario Bros. Movie" sa 574 miliona dolara.

Ostavite komentar