Kultura i umetnost > Film/Serija

Denzel Vošington još jednom UZIMA PRAVDU u ruke: "Pravednik 3: Konačno poglavlje" u BIOSKOPIMA od 31. avgusta

U poslednjem nastavku popularne franšize, Denzelu Vošingtonu pridružila se glumica Dakota Fening

Izvor: K1info

18/08/2023 > 11:16

podeli vest:

Denzel Vošington još jednom UZIMA PRAVDU u ruke: "Pravednik 3: Konačno poglavlje" u BIOSKOPIMA od 31. avgusta
Foto: Con Film Srbija/Promo


Oskarovac Denzel Vošington započeo je serijal filmova o bivšem marincu Robertu Mekalu 2014. godine. Treći film u nizu "Pravednik 3: Konačno poglavlje" (The Equalizer 3), biće ujedno i poslednji u franšizi.

Ovog puta, Denzel vodi gledaoce na putovanje u Italiju, a pridružila mu se Dakota Fening.

Nakon odlaska u penziju, bivši pripadnik specijalnih jedinica Robert Mekal (Denzel Vošington) pokušava da pronađe utehu u deljenju pravde.

U prvom ostvarenju, Mekalovu hladnokrvnu osvetu osetili su ruski mafijaši sa američkom adresom, dok je u drugom delu nastavio da se bori se za pravdu i spasava one kojima je potrebna pomoć.

U završnom delu filma, Robert se nalazi u južnoj Italiji. On pokušava da okrene leđa svojoj prošlosti, ali ubrzo dolazi do saznanja da su ljudi sa kojima se zbližio u Italiji pod jarmom lokalnog mafijaša. Bivšem pripadniku specijalnih jedinica teško je da samo mirno posmatra. Daleko od Bostona, Mekal zna šta mora da učini - zaustavi mafiju i spasi svoje prijatelje…

Filmovi o "Pravedniku" zasnovani su na likovima koje su stvorili Ričard Lindhajm i Majkl Sloun, a zapravo su restart legendarne istoimene televizijske serije iz osamdesetih godina.

Zahvaljujući Denzelu Vošingtonu i reditelju Antoinu Fukuu, gledaoce očekuje pregršt uzbuđenja.

Kao i prethodna dva, završni film trilogije napravljen je po jednostavnom, ali efektnom principu filmova osvete, kada jedan čovek zaobilazi pravni sistem i uzima pravdu u ruke.

Ostavite komentar