Kultura i umetnost > Knjige

Ova glumica otkrila je detalje o svojoj knjizi "Trčim sporo"! Emotivno, istinito i veoma ogoljeno pisala je o svemu!

Prva knjiga poezije glumice Dragane Obradović je putovanje kroz prošlost u detinjstvo, sećanje na najteže i najlepše trenutke

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

05/06/2024 > 23:31

podeli vest:

Ova glumica otkrila je detalje o svojoj knjizi "Trčim sporo"! Emotivno, istinito i veoma ogoljeno pisala je o svemu!
Foto: Dragana Obradović


Glumica Dragana Obradović napisala je knjigu poezije  "Trčim sporo". Ovo je emotivno, istinito i veoma ogoljeno preispitivanje sebe, ali i sveta i vremena u kom živimo.

Prva knjiga poezije glumice Obradovićeva je putovanje kroz prošlost u detinjstvo, sećanje na najlepše ili najteže trenutke, evociranje želja i snova kroz  stihove, ali i duboko iskreno suočavanje sa ličnim nezadovoljstvima, neostvarenostima ili manama, čini ovu knjigu veoma ličnom, ali i opštom, jer se čitaoci mogu prepoznati u Draganinim stihovima, što u njima izaziva šarenu lepezu emocija od prve do poslednje pesme. 

"Trčim sporo", izdala je izdavačka kuća LOM Flavia Rigonata, i u prodaji je u eminentnim beogradskim knjižarama.

Dragana je u jednom intervjuu naglasila da je pisala sa velikim zadovoljstvom i željom da ono što joj se ne svidja u životu postane smisleno i dobro kroz stihove, da od nečeg dosadnog i umarajućeg stvori nešto interesantno, muku pretvori u radost, besmisao u nešto smisleno.

Foto: Dragana Obradović

 

Nada se da će čitaoci uživati u pesmama, bar koliko je ona uživala dok ih je pisala i da će tako doći do deljenja i razmene emocija.

- Kako u pozorištu, tako i kroz pisanje, trudim se da pružim istinitost, izbegnem banalizaciju i stvorim nešto drugačije i kreativno. Kada uspem ljude da nasmejem ili rasplačem, ili drugi umetnici to izazovu i meni, to smatram veoma dragocenim i važnim trenucima u životu. Deljenje je lepo i važno, u njemu je smisao umetnosti - navodi glumica Dragana Obradović. 

 

 

 

Ostavite komentar