Vesti > Svet

Pogledajte POTRESNE SCENE iz Seula! Automobil uleteo među PEŠAKE, najmanje devetoro POGINULO, četvoro povređeno (FOTO)

Vozač je priveden na licu mesta i prevezen u bolnicu

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

01/07/2024 > 20:30

podeli vest:

Pogledajte POTRESNE SCENE iz Seula! Automobil uleteo među PEŠAKE, najmanje devetoro POGINULO, četvoro povređeno (FOTO)
Foto: Tanjug/AP Photo


Najmanje devet ljudi je poginulo, a četvoro je povređeno kada je automobil uleteo među pešake u centru Seula, saopštila je južnokorejska vatrogasna služba.

Šest osoba je preminulo na licu mesta, dok je troje prevezeno u bolnicu zbog srčanog zastoja i kasnije su proglašeni mrtvima, prenela je južnokorejska novinska agencija Jonhap.

Od četvoro povređenih, troje je u kritičnom stanju, saopštile su vlasti. Nesreća se dogodila na raskrnici u blizini gradske većnice Seula u 21.30 časova po lokalnom vremenu.

Automobil je vozio 68-godišnji muškarac, koji je uleteo među pešake na semaforu. Policija je saopštila da se vozilo kretalo u pogrešnom smeru, sudarivši se sa dva vozila pre nego što je uletelo među ljude.

Vozač je priveden na licu mesta i prevezen u bolnicu. On tvrdi da je automobil naglo ubrzao i nema istoriju vožnje u pijanom stanju.

Policija istražuje okolnosti nesreće.

Predsednik Jun Suk Jeol naredio je zvaničnicima da ulože maksimalne napore da spasu pogođene i pruže im neophodnu pomoć.

Jun je izdao hitno naređenje ministru unutrašnjih poslova Li Sang-minu i šefu vatrogasnih vlasti, rekao je portparol predsednika Kim Su-kjung.
 

Ostavite komentar