Kultura i umetnost > Muzika

65. DODELA GREMIJA: Bijonse postala izvođač sa NAJVIŠE NAGRADA u istoriji

Bijonse je osvojila četiri Gremija, čime se broj nagrada tokom njene karijere popeo na 32.

Izvor: K1info/index.hr

06/02/2023 > 09:28

podeli vest:

65. DODELA GREMIJA: Bijonse postala izvođač sa NAJVIŠE NAGRADA u istoriji
Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello


Na sinoćnjoj 65. dodeli Gremi nagrada, pop zvezda Bijonse ušla je u istoriju kao izvođač sa najviše Gremija, ali joj je izmakao onaj za album godine koji je otišao u ruke pevača Harija Stajlsa.

Bijonse je osvojila četiri Gremija, uključujući za najbolji dance/elektronic album, čime se broj nagrada tokom njene karijere popeo na 32. Dosadašnji rekord od 31. osvojenog trofeja držao je pokojni dirigent klasične muzike Džordž Šolti.

Uprkos uspehu tokom godina, 41-godišnja Bijonse nikada nije osvojila nagradu za najbolji album. Hari Stajls dobio je tu prestižnu nagradu za album "Harry's House".

- Toliko sam bio inspirisan svakim umetnikom u ovoj kategoriji - rekao je iznenađeni Stajls primajući nagradu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Hari Stajls

Album pevačice Lizzo "About Damn Time" proglašen je albumom godine, a pesma godine je "Just Like That" Boni Reit. Nagradu joj je uručila Džil Bajden, a Boni nije mogla da poveruje da je ona pobednica u toj prestižnoj kategoriji.

- O moj bože. Tako sam iznenađena. Ne znam šta bih rekla. Ovo je jednostavno nestvaran trenutak - rekla je 73-godišnja Reit. Ona se zahvalila Akademiji što ceni umetnost pisanja pesama i odaje joj počast. 

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Boni Reit i Džil Bajden

Američka jazz pevačica Samara Joy proglašena je najboljom novom umetnicom. Reper Bad Bunny je odneo nagradu za najbolji album urbane muzike za "Un Verano Sin Ti". Najboljim rap albumom proglašen je "Mr. Morale & the Big Steppers" Kendrika Lamara.

Foto: Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello

Šanaja Tvejn prima nagradu za najbolji kantri album u ime Vilija Nelsona

Najbolji rock album je "Patient Number 9" Ozija Ozborna, na kojem je učestvovao nedavno preminuli gitarista Džef Bek. Brendi Karlajl je osvojila Gremi za najbolji rock nastup sa "Broken Horses", dok je 89-godišnji kantri muzičar Vili Nelson pobedio u kategoriji najbolji kantri album sa izdanjem "A Beautiful Time", takođe odnevši nagradu za najbolji kantri solo nastup sa "Live Forever".

 

Ostavite komentar