Vesti > Hronika

Dačić: UHAPŠEN osumnjičeni za RATNE ZLOČINE počinjene na KOŠARAMA 1999. godine!

Kako je pojasnio lice se sumnjiči za počinjene zločine nad pripadnicima Vojske Jugoslavije

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/07/2024 > 19:35

podeli vest:

Dačić: UHAPŠEN osumnjičeni za RATNE ZLOČINE počinjene na KOŠARAMA 1999. godine!
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je uhapšeno lice osumnjičeno za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

Kako je pojasnio lice se sumnjiči za počinjene zločine u maju 1999. godine u reonu sela Košare na Kosovu i Metohiji nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

- Policijski službenici Službe za otkrivanje ratnih zločina uhapsili su, i uz krivičnu prijavu za izvršeno krivično delo Ratni zločin nad zarobljenicima, priveli na saslušanje i dalje postupanje Tužilaštvu za ratne zločine, osumnjičenog F.K. (56) - rekao je Dačić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Osumnjičenom određen pritvor 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Odeljenja za ratne zločine odredio je pritvor do 30 dana F.K. (56) osumnjičenom za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

- Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke i jer je osumnjičenom na teret stavljeno krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja krivičnog dela i težina posledice su doveli do uznemirenja javnosti - rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

F.K. je osumnjičen za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144 stav 2 KZ SRJ u saizvršilaštvu.

Ostavite komentar