Kultura i umetnost > Muzika

SAŠKA POPOV RAŠIĆ za Reflektor: Puno ZVUČNIH IMENA u programu Nišvila

Ona je istakla festival svake godine predstavlja Niš u maniru koji je zaista prepoznat od strane turizmologa iz sveta

Izvor: K1info/Tanjug

10/08/2023 > 11:55

podeli vest:

SAŠKA POPOV RAŠIĆ za Reflektor: Puno ZVUČNIH IMENA u programu Nišvila
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je predstavnica festivala Nišvil Saška Popov Rašić, koja je govorila o njegovom novom izdanju koje će biti održano od 10. do 13. avgusta.

Popov Rašić je rekla da Nišvil otvara 10. avgusta etno džez sastav Hazari, koje predvodi njihov osnivač Dragomir Milenković Joga, dobitnik festivalske nagrade za životno delo.

Prema njenim rečima, festival i ove godine dovodi u Nišku tvrđavu "dosta zvučnih imena", među kojima su Asian Dub Foundation, trip hop muzičar Tricky i Dubioza kolektiv, koji je posle "puno godina pokušaja dogovora konačno u Nišu".

Popov Rašić je pomenula, između ostalih, Roberta Fonseku, koji kao "sjajan pijanista sa Kube donosi latino zvuke", kavalistu Teodosija Spasova, Idu Nilsen sa svojim fank bendom i džez pevačicu Almu Mićić sa svojim kvartetom.

Ona je navela da treba izdvojiti i bubnjara Antonija Sančeza, koji je pravio muziku za film "Birdman".

Popov Rašić je istakla da Nišvil svake godine predstavlja Niš "u maniru koji je zaista prepoznat od strane turizmologa iz sveta", a grad "nudi ne samo muzičku ponudu, nego daleko širu, sa istorijskim znamenitostima i izletištima".

Ostavite komentar