Kultura i umetnost > Muzika

Noel GALAGER mašta o SUPERGRUPI: Nekadašnji gitarista OASISA želeo bi da SVIRA sa Ringom STAROM i Polom MAKARTNIJEM

On je često pričao o uticaju koji su Bitlsi imali na njega, jednom prilikom ih ocenivši kao bend koji je "daleko iznad" svih ostalih

Izvor: K1info

12/08/2023 > 16:26

podeli vest:

Noel GALAGER mašta o SUPERGRUPI: Nekadašnji gitarista OASISA želeo bi da SVIRA sa Ringom STAROM i Polom MAKARTNIJEM
Foto: Youtube PrintScreen/Noel Gallagher


Oasis nikada nisu krili svoju ljubav prema Bitlsima, navodeći "fabuloznu četvorku" kao jednu od svojih najvećih inspiracija. Stoga ne treba da iznenadi što je Noel Galager izrazio zainteresovanost za formiranje supergrupe sa dva preživela člana.

Iako je Galager sarađivao sa Polom Makartnijem u prošlosti, bivši član sastava Oasis želi da dovede i Ringa Stara kako bi formirao supergrupu.

Noel je često pričao o ogromnom uticaju koji su Bitlsi imali na njega, jednom prilikom ih ocenivši kao bend koji je "daleko iznad" svih ostalih. Oasis je redovno obrađivao pesme Bitlsa tokom svog mandata, od "I Am The Valrus" do "Helter Skelter".

Makartni, Pol Veler i Galager su 1995. godine čak snimili obradu pesme "Come Together" Bitlsa za dobrotvorni album pod nazivom "HELP".

Novinar Mirrora citirao je Galagera:

- Definitivno bih se pridružio supergrupi. Ne znam da li bih je ja oformio. Sa kim bih voleo da budem? - zapitao se Noel i odmah otkrio ko su mu favoriti.

- Mogao bih da budem u bendu sa Velerom, a lako bih mogao i sa Džonijem Marom. Svirati bas… Ringo i Pol bili bi fenomenalni!

Noel je potom nastavio:

- Zamislite da ste u bendu sa Ringom i Polom! Ko peva? Svi. Debelo bih platio da budem član. Dovedite mi promotera Harvija Goldsmita.

Ostavite komentar