Vesti > Hronika

MISTERIJA JEZIVOG POŽARA U NOVOM SADU: Jedan mladić identifikovan, drugi NE! Čekaju se rezultati OBDUKCIJE

U ponedeljak su u požaru u Novom Sadu stradala dva mladića, uzrok smrti je, pretpostavlja se, gušenje

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Milica Tošić

11/07/2024 > 08:40

podeli vest:

MISTERIJA JEZIVOG POŽARA U NOVOM SADU: Jedan mladić identifikovan, drugi NE! Čekaju se rezultati OBDUKCIJE
Foto: Instagram Printscreen/nsuzivo.rs


Dvojica mladića stradalih u požaru u ponedeljak ujutru u potkrovlju zgrade u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada još nisu identifikovani, a u novosadskom Višem javnom tužilaštvu kažu da se preduzimaju sve mere i radnje radi utvrđivanja njihovog identiteta i uzroka požara.

Nezvanično saznaje se da je jedan mladić identifikovan, ali da iskaz osobe koja ga je prepoznala mora biti potkrepljen rezultatima obdukcije dok se identitet drugog mladića još utvrđuje.

Podsetimo, stan je bio zaključan iznutra, na telima nema tragova fizičkih povreda, a uzrok smrti je verovatno gušenje što će pokazati rezultati obdukcije tela nesrećnih mladića.

Foto: Instagram Printscreen/nsuzivo.rs

 

Mladići svega nekoliko meseci živeli na toj adresi

Komšije stradalih mladića kažu da sa njima nikada nisu imali nikakvih problema i da su se doselili pre nekoliko meseci.

- Lepo su se javljali u prolazu ali niko od stanara nije imao sa njima nikakav kontakt. U tom malom stančiću od svega 15-ak kvadrata pre je živeo domar pa je taj prostor otkupljen i dat na izdavanje. Ti momci su bili veoma mladi. Kako sam čula jedan od njih je imao 19 godina a drugi nije bio mnogo stariji. Možda svega nekoliko godina - rekla je jedna komšinica iz zgrade.

Kaže da je čula neku buku i udarce a kada je izašla u hodnik zatekla je u njemu policajce koji su je zamolili da se vrati u stan.

- Nisu mi ništa rekli, samo su zamolili da se vratim u stan. Kada sam otvorila vrata osetila sam jak miris dima a ta buka je verovatno bio zvuk razbijanja vrata pošto su kako sam čula bila zaključana. Razgovarala sam posle i sa drugim komšijama i niko ne zna ništa više - priča sagovornica.

Vrata stana bila zaključana iznutra, vatrogasci nasilno ušli u objekat

- Vatrogasna brigada Novi Sad dobila je dojavu u ponedeljak u 8 sati i 57 minuta da dim izlazi iz stambenog objekta u ulici Mite Ružića i Laze Tračka. Nakon 4 minuta, tačnije u 9 sati i 1 minut, vatrogasne ekipe su bile na mestu događaja. Dim je izlazio iz objekta. Brzo su reagovali. Vrata stana iz kojeg je dim izlazio bila su zaključana. Vrata su nasilno otvorena - naveo je nakon gašenja požara Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu

Kako je rekao, vatrogasci su odmah po ulasku u stan pronašli dve osobe koje su bile u prostoriji.

- Bilo je potpuno zatamnjeno i evakuisali smo ih van prostorije. Međutim, hitna medicinska pomoć je nažalost mogla samo da konstatuje njihovu smrt - naveo je on.

Ostavite komentar