Kultura i umetnost > Pozorište

Premijera OBNOVLJENE PREDSTAVE "Dolče vita" 28. oktobra u Madlenijanumu

Posle duže pauze, nastale zbog korone, a zatim i zbog smrti Minje Subote, romantična komedija "Dolče vita" vraća se na Malu scenu

Izvor: K1info/Tanjug

21/10/2022 > 10:56

podeli vest:

Premijera OBNOVLJENE PREDSTAVE "Dolče vita" 28. oktobra u Madlenijanumu
Foto: Youtube PrintScreen


Obnovljena predstava "Dolče vita" biće premijerno izvedena 28. oktobra na Maloj sceni Madlenijanuma, a umesto Minje Subote (1938-2021) igraće Vladimir Grbić.

Iz Madlenijanuma je danas saopšteno da se "posle duže pauze, nastale zbog korone, a zatim i zbog smrti poznatog kantautora, voditelja i fotografa Subote" pred publiku vraća topla priča o starom duhu Beograda, romantična komedija "Dolče vita".

Foto: Youtube PrintScreen

Predstava "Dolče Vita"

U predstavi reditelja Juga Ðorđevića, po tekstu Jelene Paligorić Sinkević, koja je premijerno izvedena u decembru 2018. godine, igraju Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i sada Vladimir Grbić, glumac Subotičkog pozorišta.

"Bila je velika čast imati na sceni Minju Subotu, čija su ličnost i muzika bile implementirane u dramski komad "Dolče vita". Romantična komedija, koja je brojnoj publici zasladila život, bila je posebno neodoljiva, šarmantna i dirljiva zahvaljujući prisustvu legende scenske umetnosti Minje Subote", kaže se u saopštenju.

Iz Madlenijanuma je naglašeno da je "Minjin vanserijski dar za kontakt s gledaocima, ali i sa partnerima na sceni, utkan u predstavu koja će nastaviti da se igra na temeljima koje je on postavio sa svojim kolegama", a sva buduća izvođenja biće posvećena Suboti.

"Teško je bilo izabrati glumca koji poseduje harizmu, lik i talenat koji će gledaocima predstave omogućiti da osećaju verodostojnost dok ga gledaju u ulozi Minje Subote. Izvrstan glumac, Grbić, odvažan koliko i osetljiv, preuzeo je taj zadatak časno i odgovorno", kaže se u saopštenju.

Foto: Youtube PrintScreen

Predstava "Dolče Vita"

"Dolče vita" je smeštena u jednu beogradsku poslastičarnicu, sa ogromnom tradicijom, u kojoj se dve generacije njenih vlasnica bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom, a jedna od mušterija nosi veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.

Scenografkinja predstave je Ivana Jelić, kostimografkinja Lara Popović, koreografkinja Anka Gaćeša Kostić, a za muziku je zadužen Andreja Sinkević. Repriza je 6. novembra.

 

 

 

Ostavite komentar