OI 2024

AMERI SU SA DRUGE PLANETE: Orlovi "razbijeni", Durent nije imao promašaj!

Loše izdanje u drugom poluvremenu tima Svetislava Pešića

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

28/07/2024 > 17:07

podeli vest:

AMERI SU SA DRUGE PLANETE: Orlovi "razbijeni", Durent nije imao promašaj!
Srbija - Amerika košarka Olimpijske igre 2024 - Foto: K1info/Shutterstock


Košarkaška reprezentacija Srbije počela je svoje učešće na Olimpijskim igrama u Parizu,porazom od selekcije Sjedinjenih Američkih Država. sa 110:84.

 

Počeli su naši košarkaši sjajno meč. Imali prednost od +8 na početku (10:2), ali onda u igru ulazi Durent koji nije znao za promašaj. 

Jokić je bio nerešiva enigma za Embida. Egal je bio u prvoj četvrtini, a na startu druge krenuli su ofanzivno Amerikanci. 

Foto: Tanjug/AP

 

Povećali su prednost na dvocifrenu razliku. Durent je nastavio sa pogađanjem, a Srbija je zahvaljujući Jokiću i Dobriću držala priključak. 

 

U trećoj četvrtini pad u igri naših momaka. Preskakali su ih Amerikanci, pogađali sve redom, dok su naši imali nerezonske šuteve za tri poena, pre svega Gudurić.

Na kraju treće deonice Amerikanci su imali 21 poen prednosti. 

Foto: Tanjug/AP

 

U poslednjoj deonici prštalo je na sve strane. Durant je nastavio da igra bez promašaja, a u jednom trenutku smo smanjili na 12 poena prednosti. Ipak, opet je Srbija pala sa igrom pred poslednja dva minuta i to su Amerikanci iskoristili.

Foto: Tanjug/AP

 

Sudije na ovom meču biće Joan Roso (Francuska), Hulio Anaja (Panama) i Martins Kozlovskis (Letonija).

Sastavi

Srbija: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Davidovac, Avramović, Milutinov

SAD: Kari, Edvards, Džejms, Durant, Vajt, Halibarton, Tejtum, Embid, Holidej, Adebajo, Dejvis, Buker

TOK MEČA 

Timovi su predstavljeni, a ubedljivo najveće ovacije u celoj hali dobio je Nikola Jokić kada ga je predstavio oficijalni spiker.

Foto: Tanjug/AP

 

Intonirane su himne obe reprezetnacije. 

 

 

Startne petorke:

Srbija: Petrušev, Bogdanović, Jokić, Dobrić, Avramović

SAD: Kari, DŽejms, Embid, Buker, Holidej

ČETVRTA ČETVRTINA: 

Prvi napad na Srbiju, ali gubimo loptu. Na drugoj strani Amerikanci gaze liniju za aut, pa je novi napad za Orlove. Adebajo faulira Jokića. Prvi timski faul za Drim Tim. Gurudić neprecizan sa linije za tri poena. Adebajo zakucava na asistenicju Dejvisa.

Foto: Tanjug/AP

 

Milutinov polovičan sa linije za bacanja. Loš napad za Amere i novi napad za Srbiju. Jokić postiže nove poene. Konačno trojka za Srbiju. Pogađa je Vasa Micić. Kari neprecizan, a onda Jokić pogađa.

Jokić u dva napada za redom promašuje šuteve za tri poena.

Bogdanović i Marinković pokađaju za tri poena, dok na drugoj strani trojku vraća Buker. Loše dodavanje Bogdanovića i lopta je za Ameriku.

TREĆA ČETVRTINA:

Počeli su Amerikanci jako u drugom poluvremenu. Džejms i Holidej postižu poene. Vraća naša reprezentacija, a onda Petrušev pravi nezgodan faul nad Karijem.

Foto: Tanjug/AP

 

AMerikanci pokazuju svoju prljavu stranu. Lebron Džejms nesportski faulira Petruševa, a onda Embid udara po licu Avramovića.

Sudije gledaju snimak. Čeka se odulka. Nakon gledanja snjimka, sudije su odlučile da dodele nesportski faul.

Aleksa Avramović je na liniji za slobodna bacanja. Precizan je oba puta i lopta sa strane za Srbiju.

Avrmović dobija rampu od Embida, a Dobrić je kratak sa linije za tri poena. Nakon toga pravi faul. Embid postiže dva poena pored Jokića i dobija dodatno bacanje. Sjajan prodor Bogdanovića i poeni. U sledećem napadu Avramović je iznudio faul i imaće Srbija novi napad. Dobrić pogađa. Jokić okreće Embida koji je primoran da pravi faul. Dobrić šutira za tri, kratak je, ali jeJokić tu i postiže poene. Na drugo strani Dejvis je precizan. Džejms krade loptu i postiže novi pogodak.Amerika ide na +14.

Foto: Tanjug/AP

 

Micić je precizan sa linije za slobodna bacanja. Jokić krade loptu, a Dobrić je fauliran pa će na liniju za slobodna bacanja. Alej up Amerikanca i dodatno bacanje. Jokić horogom postiže poene. Na drugoj strani Vajt pogađa za dva. Zatim isti igrač pravi faul nad Jovićem koji će imati dva bacanja. Umesto Jokića u igru ulazi Milutinov. Jović je precizan oba puta sa slobodnih bacanja,

Durent nastavlja tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Ovoga puta pogađa sa linije za slobodna bacanja. Edvardas fintira Jovića i postiže poene u zadnjoj sekudni treće deonice.

DRUGA ČETVRTINA:

Srbija ima prvi napad. Nikola Jović šutirao je za tri poena, ali je bio kratak. Lopta za Ameriku. Pogađaju AMeri za dva, ali već u sledećem napadu Micić postiže trojku. Edvards greši, novi napad za Srbiju, ali je neprecizan Milutinov. Na drugoj strani Kevin Durent pogađa za tri poena. Durent ima 11 poena i bez promašaja iz igre.

Foto: Tanjug/AP

 

Džejms pogađa za dva nakon greške naših i selektor Srbije Pešić traži tajm-aut. Jokić je ponovo u igri. Micić postiže dva poena i smanjuje rezultat. Durent nastavlja da rešeta. Nova trojka. Amerikanci imaju dvocifrenu prednost.

Kakva asistencija Jokića ka Miciću, ali je naš reprezentativac fauliran i ima dva bacanja, Micić pogađa oba. Na parket se vraća Aleksa Avramović.

Edvards pogađa jedno bacanje, a Embid dodaje još dva poena. 

Foto: Tanjug/AP

 

Jokić je napravio bravuru u napadu pogađa za dva i dobija dodatno bacanje koje pogađa. Jokić je Embidova noćna mora, pogađa pored njega za dva i iznudio je dodatni faul. Jokić zatim postiže i 3 poena. Za sada 12 poena našeg najboljeg košarkaša. Konačno Amerikanci dolaze do poena, Džejms daje trojku. Vraćaju Amerikanci +10.. Dobrić pogađa za 3 poena i imaće dodatno bacanje. Dobrić smanjuje zaostatak na samo dva poena, a nakon toga pravi faul.

Foto: Tanjug/AP

 

Durent nastavlja sa poenima, nema promašaj. Bogdanović  postiže trojku, ali Edvards odmah vraća istom merom. Durent je neverovatan, još jedna trojka.

Poslednji napad je za Ameriku. Faul pravi Bogdanović. Durent pogađa tri sekunde do kraja poluvremena.

PRVA ČETVRTINA:

Utakmica je počela. Prvi napad ima reprezentacija SAD. Embid i Kari su gradili napad, ali je Jokić presekao, nažalost samo do auta. Ipak, Avramović krade loptu i postiže prve poene na meču.

Foto: Tanjug/AP

 

Još jedan loš napad Amerike, skok u napadu za Petruševa. Jokić je promašio šut za tri, ali je imao asistenciju ka Avramoviću koji postiže svoj četvrti poen. Embidsa linije penala neprecizan.

Džejm krade loptu Jokiću i zakucava za prve poene. Avramović pogađa, a onda Dobrić krade loptu i Srbija ima seriju od +4.

Stef Kari pogađa trojku i smanjuje na 10:5. Odličan piken rol Avramovića i Jokića 12:5. Na drugoj strani Buker pogađa drugu trojku za SAD, a zatim i treću. 12:11. Džejms krade loptu pogađa uz faul pa će imati i dodatno slobodno bacanje. 

Foto: Tanjug/AP

 

U igru su ušli Jović i Micić. Upravo su ova dva igrača imala akciju, Micić je fintirao i ostavio Jovića samog na šutu sa linije za tri poena, ali je bio neprecizan. Iskupio se Jović odmah u sledećem napadu pa je na asistenciju Jokića postigao trojku. Kapiten Bogdanović u solo prodoru pogađa za dva. Amerikanci gube loptu, a Dobrić beleži poene. Nova izgubljena lopta AMerike, Jokić je u napadu ali ga faulira Dejvis. U igru kod Amerikanaca ulazi Kevin Durent.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar