OI 2024

Košarkašice Srbije imale +19 pa na kraju JEDVA IZVUKLE POBEDU!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Portorika rezultatom 58:55 u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

28/07/2024 > 20:49

podeli vest:

Košarkašice Srbije imale +19 pa na kraju JEDVA IZVUKLE POBEDU!
Foto: FIBA


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je reprezentaciju Portorika rezultatom 58:55 u prvom meču grupe A Olimpijskih igara u Parizu.

Viđena je jedna čudna utakmica, prepuna uspona i padova, pre svega naše reprezentacije.

Prvo poluvreme je bilo kao "iz snova" za košarkašice Srbije. Imale su 23:15 na kraju prve četvrtine, a zatim i ubedljivih 43:26 na poluvremenu.

Drugo poluvreme je donekle nastavljeno tamo gde je prvo završilo što se naših košarkašica tiče. Igrale su brzo, prodorno i ubedljivo, tako da se činilo kao da su se Portorikanke predale u jednom momentu budući da je treća četvrtina završena sa više nego ubedljivih +19 (55:36).

Poslednja četvrtina je donela pravi napadački, a i defanzivni košmar za Srbiju. Za sedam minuta poslednje četvrtine postigle su samo dva poena i dozvolile Portorikankama da priđu na samo pet poena zaostatka (57:52)

Ipak, poslednja dva minuta su košarkašice Srbije odigrale mnogo iskusnije i koncentrisanije, tako da su na kraju zabeležile pobedu rezultatom 58:55.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvtina:

Naše košarkašice su otvorile odlično meč, prave sjajnu seriju od 6:2 i vode na startu meča. Ivon Anderson pogađa trojku, na to smo iz kontre postigli nove poene i sada odlazimo na 11:2 i klupa Portorika je prinuđena da zatraži tajm-aut. Pamela Rasado pogađa trojku i sada Portorikanke smanjuju na 11:5. Portorikanke su uspele da priđu na 14:10, ali Saša čađo pogađa jednu trojku iz ćoška, na to Ivon Anderson dodaje svoje poene i Srbija odlazi na sigurnih 21:13. Ivon Anderson igra fenomenalnu utakmicu, ubacuje teške poene sa poludistance i prva četvrtina završava u korist Srbije rezultatom 23:15.

 

2. četvrtina:

Drugu četvrtinu su otvorile obe ekipe svojim poenima, tako da je rezultat sada 25:17. Ponovo postižemo sjajnu trojku, ali odmah u sledećem napadu nismo uspeli da zatvorimo reket i primamo lake poene. Trenutno je rezultat 28:19 u korist Srbije. Dugo vremena je stajao ovaj rezultat ali je Srbija uspela da postigne važnu trojku i da razbije ovaj kontra ritam, povećavaju naše košarkašice prednost i sada je 31:19. Srbija pravi seriju od 8:0, odlaze na 39:19 i sada je već +20 za našu reprezentaciju. Portorikanke izgledaju zaista dekoncentrisano i razbijeno. Konačno i Portorikanke pogađaju u dva napada, smanjuju na 43:26. U poslednjem napadu nismo uspeli da poentiramo i ostaje 43:26 na poluvremenu.

 

3. četvrtina:

Drugo poluvreme je počelo promašajima na obe strane u prvim napadima, ali u drugom napadu Srbija je uspela da postigne poene iz reketa, postiže ih Ivana Raca i povećavaju naše košarkašice prednost na 45:26. Posle skoro tri minuta igre u drugom poluvremenu, Portorikanke postižu trojku i smanjuju na 45:29. Portorikanke uspevaju da poentiraju u još dva napada, smanjuju na 45:33 i naša klupa je odlučila da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta naša reprezentacija je zaigrala vidno bolje, odlaze na 55:36 i imaće napad do kraja treće četvrtine. U poslednju četvrtinu će se ući rezultatom 55:36.

 

4. četvrtina:

Portorikanke otvaraju poslednju četvrtinu poenima sa poludistance, a zatim prave jednu sjajnu fintu u reketu i ponovo poentiraju. Smanjuju rezultat na 55:40. Ponovo Portorikanke postižu poene, ovaj put je to trojka u jednom, a zatim i polaganje u drugom napadu i brzo smanjuju na 55:45. Naša selekcija je bez poena u poslednjoj četvrtini za sada. Naše košarkašcice su napravile jedan nesmotren faul, tako da ću reprezentativke Portorika sa linije penala smanjile na 55:47 i ponovo je klupa Srbije prinuđena da zatraži tajm-aut usled jako loše organizacije napada pre svega. Na kraju, Srbija odnosi pobedu rezultatom 58:55.

Ostavite komentar