Priče > Biznis

Vučić o PORESKIM DUGOVIMA ZVEZDE i PARTIZANA: Kažu - Terzić pozajmio? ČESTITAM MAJSTORE, uplatio si državi!

FK i KK Partizan duguju 26 miliona evra, a FK i KK Crvena zvezda manje od 3 miliona

Izvor: K1info/Tanjug

01/04/2023 > 12:46

podeli vest:

Vučić o PORESKIM DUGOVIMA ZVEZDE i PARTIZANA: Kažu - Terzić pozajmio? ČESTITAM MAJSTORE, uplatio si državi!
Foto: Predsedništvo Srbije/Facebook


Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas sportskim klubovima, ali i svim ostalima, da izmire svoje poreske dugove prema državi, jer se i od tog novca grade putevi i izdvaja za sve ostalo.

- Što se tiče Zvezde i Partizana, čestitam košarkašima Patizana na plasmanu u  najboljih osam u Evropi. Što se tiče dugova, nadam se da, kada se završi sezona, da će da plate svoje dugove državi Srbiji. To se posebno odnosi na fudbalski klub Partizan koji duguje ogroman novac državi Srbiji. Mi smo im juče dodatno dali novac da bi mogli da igraju u Evropi bilo koje takmičenje. Crvena zvezda stoji mnogo bolje finansijski - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara koliko duguju Partizan i Zvezda državi za porez.

Pozdravio je, kako je rekao, odgovoran odnos Crvena zvezde prema dugovima.

- KK Zvezda je na oko milion i po poreskog duga, ali KK Partizan je na sedam miliona poreskog duga. FK Patizan je na 17 miliona dospelog poreskog duga, što je užas, a Crvena Zvezda je platila 7,3 milona evra - istakao je Vučić.

Fudbalski klub Crvena zvezda stoji finansijski mnogo bolje od Partizana. Da sad ljudi ne bi lupali gluposti da je to zahvaljujući meni - nije. Pozdravljam odgovoran odnos Zvezde, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- FK Crvena zvezda je platila 7.3 miliona evra poreskog duga i onda neznalice kažu, ne razumeju šta je država - kako je platio, uzeo pozajmicu? Mene kao predstavnika države zanima da li je država dobila svoje pare. Država je od Zvezde dobila pare, a šta mene briga od koga je klub pozajmio? Da li će Zvezda to da vrati sad kad dobije pare od Lige šampiona, pretpostavljam da mora i hoće - rekao je Vučić novinarima odgovarajući na pitanje koliko duguju Partizan i Zvezda državi za porez.

- Kažu - Terzić pozajmio? Čestitam majstore, uplatio si državi! Hvala što si pokazao da je to prioritet FK Crvena zvezda, a ne da država bude poslednja rupa na svirali, jer ćemo da je ucenimo navijanjem - naglasio je Vučić.

- Zvezda je predstavljala Srbiju u Evropi, nekad uspešno, nekad manje uspešno i imali su podršku i želim im puno sreće u Ligi šampiona - poručio je predsednik Srbije.

Zvezda je pred osvajanjem šeste uzastopne titule prvaka Srbije, koja donosi direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

 


 

 

Ostavite komentar