Priče > Biznis

Na EXPO 2027 dolaze MILIONI turista i 97 ZEMALJA učesnica - šansa da SRBIJA ZARADI nikada nije bila VEĆA

Za turizam u Srbiji EXPO 2027 je ubedljivo najveći događaj kada je u pitanju globalno pozicioniranje za imidž naše zemlje, rekao je Memić

Izvor: K1info/Tanjug

22/06/2023 > 18:01

podeli vest:

Na EXPO 2027 dolaze MILIONI turista i 97 ZEMALJA učesnica - šansa da SRBIJA ZARADI nikada nije bila VEĆA
Foto: Tanjug


Ministar turizma i omladine Husein Memić rekao je da je to što je Srbija izabrana za domaćina međunarodne prestižne izložbe EXPO 2027 ogromno priznanje, da će biti od izuzetnog značaja za turizam u zemlji, ali i velika obaveza. 

- Nikada u istoriji Srbija nije dobila ovakvu internacionalnu pažnju i poverenje za koncept međunarodnog događaja. Uspeli smo da pobedimo velike svetske sile i prepoznati smo kao zemlja koja ima kapacitete da organizuje ovako veliku manifestaciju - rekao je Memić za Tanjug. 

- Za turizam u Srbiji EXPO 2027 je ubedljivo najveći događaj kada je u pitanju globalno pozicioniranje za imidž naše zemlje. Ovo je ogromna prilika za našu ugostiteljsku industriju koja dobija još jednu veliku šansu - rekao je Memić.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Miroslav Knežević rekao je danas da je dobijanje organizacije EXPO 2027 velika stvar za ekonomiju, ali i turistički sektor, jer se predviđa da će Srbija na taj način prihodovati oko 1,1 milijardu evra.

- Očekuje se da će oko 2,6 miliona stranih turista posetiti ovu manifestaciju. Na njoj će učestvovati oko 97 zemalja, međunarodne organizacije, korporacije - otprilike oko 120 učesnika - rekao je Knežević za Tanjug.

Dodao je da se predviđa da će zarada od EXPO-a dostići oko 1,1 milijarde evra - 600 miliona direktnog i 500 miliona indirektnog priliva od turizma. 

- Tokom prošle godine prihod od turizma je bio oko 2,5 milijarde evra. To znači da ćemo za ta tri meseca inkasirati negde oko 1,1 milijarde...- naveo je Knežević.

Ostavite komentar