Priče > Društvo

"VAŠA ĆERKA JE IMALA NESREĆU..." Građani ISTRAUMIRANI od napada LAŽNIH LEKARA! Oprez od ovakvih telefonskih poziva

Kruže pozivi u kojima "lažni lekari" ubeđuju građane da su njihova deca ili unuci imali nesreću i kako je potreban novac za operaciju

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

18/06/2024 > 16:16

podeli vest:

"VAŠA ĆERKA JE IMALA NESREĆU..." Građani ISTRAUMIRANI od napada LAŽNIH LEKARA! Oprez od ovakvih telefonskih poziva
Foto: Shutterstock


Pojedini penzioneri ponovo su na meti ozbiljnih prevaranata. Ovog puta prevaranti ne prodaju dušeke, šerpe i lonce, već upotrebljavaju stravične izmišljene situacije kako bi izmemili novac od uplašenih građana. 

Naime, oni se građanima, posebno starijima, predstavljaju kao doktori, a potom ih ubeđuju kako su njihova deca ili unuci imali strašnu nesreću i kako je potreban novac za hitnu operaciju.

- Upozorite vaše mame, tate, bake, deke. Moju svekrvu su zvali na kućni telefon "lekari iz bolnice" i rekli kako je njena ćerka imala strašnu nesreću i potrebna joj je hitna operacija ili amputacija noge za koji im treba njen potpis - navela je jedna korisnica društvenih mreža.

Foto: Društvene mreže

 

Dodala je da se u pozadini čula i devojka koja vrišti.

- Na kraju su rekli da će za šrafove potrebne za operaciju noge morati da se plati 50.000 koje treba odmah da uplati i tad je shvatila da je reč o prevari i zvala drugim telefonom ćerku i shvatila da je okej - napisala je korisnica čija je svekrva umalo nasela na priču prevaranata, prenosi Kurir.

Naglasila je da stari ljudi mogu lako da nasednu na ovu priču, a čak i da ne nasednu mogu da ostanu uznemireni.

- Da je baka bila sama kod kuće ne znam kako bi se završilo i ovako se jedva smirila. "Doktor" je imao ruski akcenat, pričao je srpski - upozorila je ona.

Ostavite komentar