Showbizz > Balkan

Zašto Bora Đorđević i Đorđe Balašević nisu govorili 40 godina: Sukob nastao zbog PESME, nikada nisu izgladili odnos

Imali su sukob i zbog koncerta Ace Lukasa

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Dušan Panajotović

28/08/2024 > 12:31

podeli vest:

Zašto Bora Đorđević i Đorđe Balašević nisu govorili 40 godina: Sukob nastao zbog PESME, nikada nisu izgladili odnos
Foto: ATA Images


Frontmen grupe "Riblja čorba" Bora Đorđević već danima se nalazi u bolnici u Ljubljani gde se bori za život. Muzičar je u teškom stanju i priključen je na respirator.

Mnoge njegove kolege oglasile su se na društvenim mrežama poslavši reči podrške. Bora sa jednim kolegom nije govorio sve do njegove smrti, a to je Đorđe Balašević.

Foto: Facebook Printscreen

 

Sve je počelo još sedamdesetih godina, kada je Balašević kritikovao pesmu "Lutka sa naslovne strane" grupe "Rani mraz", u kojoj je Bora bio član. Ova kritika dovela je do svađe, nakon čega je Bora napustio grupu i osnovao "Riblju Čorbu".

Njihov sukob je bio "podgrejan" kada je "Riblja čorba" nastupila kao predgrupa Aci Lukasu u beogradskoj Areni.

Foto: ATA Images

 

- Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe "Rani mraz" u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao predgrupa Aci Lukasu… - rekao je Balašević, ali je Čorba odmah odgovorio:

- Ja nisam toliko sujetan, pa nemam problem s tim da budem predgrupa Aci Lukasu. On je veliki umetnik i nama iz "Čorbe" je bila čast da zabavimo narod pre njegovog koncerta - poručio je Bora za Informer svojevremeno.

Đorđević je zatim u svojoj knjizi "Pusto ostrvo" istakao da njegova supruga Olivera ima preveliki uticaj na njegov život.

- Ne smem po njima da uriniram jer me oni neizmerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole. A on od svoje Olivere niti piša, niti se*e - stihovi su Borine pesme u toj zbirci.

Foto: ATA Images

 

Kada je Đorđe Balašević preminuo 2021. godine, Bora je izrazio žaljenje zbog gubitka, rekavši da je Balašević bio veliki umetnik, čime je pokazao da je, uprkos njihovim razlikama, cenio njegov doprinos muzici.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar