Showbizz > Balkan

Na snimanju "ŽIKINE DINASTIJE" izdvojio se JEDAN DOGAĐAJ koji je promenio sve, evo o čemu se radi

Prvi film ovog ciklusa "Lude godine" snimljen je 1977. godine i bio je zamišljen kao tinejdžerska priča o problemima mladih

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

18/09/2024 > 14:44

podeli vest:

Na snimanju "ŽIKINE DINASTIJE" izdvojio se JEDAN DOGAĐAJ koji je promenio sve, evo o čemu se radi
Nastavlja se Žikina Dinastija - Foto: Youtube PrintScreen/herzika84


Kultni serijal filmova "Žikina dinastija" ostvario je nezapamćen uspeh u Jugoslaviji i Sovjetskom savezu. Saga o ljubavnim jadima Bobe i Marije, lako se pretvara u komično druženje prijatelja Žike i Milana.

Prvi film ovog ciklusa "Lude godine" snimljen je 1977. godine i bio je zamišljen kao tinejdžerska priča o problemima mladih, ubrzo je to postala komedija, pre svega zbog dva glavna lika - Žike Pavlovića i Milana Todorovića.

Foto: Instagram

 

Ostvario je veliku gledanost i zato je snimljeno deset nastavaka "Ludih godina". I dok svaki nastavak ima naziv, zbog najpopularnijeg lika Žike Pavlovića svi nastavci su poznati kao Žikina dinastija. Ovaj serijal je proslavio glumce Dragomira Bojanića i Marka Todorovića, a snimani su sve do 1992. godine.

Foto: Youtube PrintScreen/herzika84

 

Kako se tada pisalo u medijima, interesovanje za nastavak ove sage je bilo toliko da je došlo do zastoja u prikazivanju ostalih filmova te godine. Beogradski bioskopi su u udarnim terminima puštali ovaj film sve do 4. maja, kada je smrt Josipa Broza Tita promenila ne samo sudbinu jedne zemlje, već i budućnost ovog filma.

Film koji je samo u periodu od 31. januara do 4. maja pogledalo 600.000 gledalaca je stopiran. Nakon smrti Josipa Broza Tita, u Jugoslaviji su nastupili dani žalosti, što je značilo da se filmovi nisu emitovali. Na listi filmova koji su skinuti sa repertoara je i ova komedija.

Foto: Instagram

 

Predviđanja su dostizala velike brojke, očekivalo se da će dostići i milion posetilaca, ali je Titova smrt prekinula ovaj niz.

BONUS VIDEO: 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar