Showbizz > Celebrity

Takvog SKOTA i kod kuće imam: Ljiljanu Stjepanović TAKSISTA nije hteo da primi U KOLA

Čuvena glumica ispričala je koju je najveću neprijatnost doživela zbog jedne uloge

Izvor: K1info/kurir.rs

13/07/2023 > 14:41

podeli vest:

Takvog SKOTA i kod kuće imam: Ljiljanu Stjepanović TAKSISTA nije hteo da primi U KOLA
Foto: ATA Images


Ljiljana Stjepanović dobitnica je sijaset značajnih nagrada i izuzetnih glumačkih kreacija, među kojima je i nagrada Branislav Nušić i Žanka Stokić, a za životno delo i izuzetan doprinos kulturi srpskog naroda, dobila je Vukovu nagradu. 

Glumica je odigla brojne značajne uloge, a ističe da je kroz karijeru često dobijala uloge opasnica.

- Kroz čitavu karijeru sam dobijala uglavnom uloge opasnica. Pokušavala sam da izađem iz takvih uloga, ali su mi se na kraju uvek takve stvari nameštale - rekla je Ljiljana na Kurir televiziji.

Ona je otkrila da zbog uloge Eleonore Majković "Spečene" u "Boljem životu", taksista nije hteo da primi u vozilo.

- Posle "Boljeg života" sam zaustavila taksi i taksista nije hteo da me primi. Rekao mi je "Takvog skota imam i kod kuće". Tako da, eto, i to sam doživljavala. Govorila sam "Nisam ja takva, majke mi". Ali nije vredelo govoriti, jer ljudi se identifikuju glumca sa likom koji igraš - prisetila se ona i dodala:

- Igrala sam razne stvari, imala sam sreće da igram i dramske uloge. Naučila sam glavnu stvar da kroz uloge ne treba ja da plačem, nego publika.

Aca Đorđević dao joj je prvu priliku.

- On mi je rekao "Mala ti si danas moja brigadirka". Bez obzira što sam igrala u komedijskom pozorištu on mi je dao dramsku ulogu, ženu Đure Jakšića, Tinu Jakšić, ženu koja se pojavljuje mrtva sa četvoro mrtve dece . Nikad me nije izneverio sve do svoje smrti, nažalost. Sama priča je bila dirljiva, ušla sam sa suzama, pozvao me je na stranu i rekao, mala ne treba ti da plačeš nego publika. I to je meni ostalo za vjek vjekova, emociju pokaži, ali suza nije presudna - ispričala je.

Ostavite komentar