Showbizz > Celebrity

VISOKA CENA luksuznog života: REPER se suočava sa KAZNOM od 25 godina ZATVORA zbog korišćenja UKRADENIH kartica

G Herbo je koristio ukradene podatke za plaćanje privatnih aviona, skupocenih automobila i luksuznih letovanja

Izvor: K1info

30/07/2023 > 18:23

podeli vest:

VISOKA CENA luksuznog života: REPER se suočava sa KAZNOM od 25 godina ZATVORA zbog korišćenja UKRADENIH kartica
Foto: Tanjug/Amy Harris/Invision/AP, File


Reper G Herbo izjasnio se krivim zbog korišćenja ukradenih podataka sa kreditnih kartica do kojih je došao na dark webu, kojima je plaćao iznajmljivanje privatnih aviona, skupocenih automobila i luksuzna letovanja.

Njegov životni stil bio je daleko od onog tokom odrastanja na istočnoj strani Čikaga u naselju nazvanom Grad Terora zbog velikog broja naoružanih bandi.

Reper je objavio svoje debitantske snimke "Welcome to Fazoland" i "Pistol P Project" 2014. godine, nazvavši ih po prijateljima koji su stradali u okršajima. Njegov prvi album bio je "Humble Beast" iz 2017., a poslednji "Survivor's Remorse" izdao je prošle godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G HERBO (@nolimitherbo)

Album "PTSD" iz 2020. debitovao je na sedmom mestu liste Billboard 200.

Dvadesetsedmogodišnji čikaški reper (pravo ime Herbert Rajt III) izjasnio se da je kriv na saveznom sudu u Springfildu u Masačusetsu. On je optužen da je izvršio onaljn prevaru i za davanje lažnih izjava. Zauzvrat, tužioci su odbacili nekoliko tačaka za krađu identiteta.

Kao deo nagodbe, G Herbo je takođe prihvatio kaznu od skoro 140.000 dolara koje je potrošio u, kako su tužioci tvrdili, šemi od ukupno 1,5 miliona dolara u kojoj je učestvovalo nekoliko drugih ljudi.

Izricanje presude zakazano je za 7. novembar, a preti mu maksimalna kazna od 25 godina zatvora.

Od marta 2017. do novembra 2018. godine, G Herbo i njegov promoter Antonio Strong koristili su tekstualne poruke, poruke na društvenim mrežama i elektronsku poštu za deljenje informacija o nalogu preuzetom sa dark weba, saopštile su vlasti.

Tužioci tvrde da su ukradeni podaci sa kreditne kartice korišćeni za zakup aviona kojim su reper i članovi njegovog tima leteli od Čikaga do Ostina u Teksasu. Drugom prilikom, iskoristili su ukradeni račun da plate vilu sa šest spavaćih soba na Jamajci, a račun je iznosio skoro 15.000 dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by G HERBO (@nolimitherbo)

G Herbo je takođe u maju 2021. optužen da je lagao istražitelje, negirajući da je imao bilo kakve veze sa Strongom. Njih dvojica su sarađivali od 2016.

Strong se izjasnio da nije kriv i čeka suđenje.

Ostavite komentar