Showbizz > Celebrity

Ona je posvetila pesmu Tošetu Proeskom, a da peva je učila od najboljih Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić

Albumom prvencem Ilma Karahmet je sada još jednom dokazala zašto je jedno od najtalentovanijih imena nove generacije

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

23/10/2024 > 09:13

podeli vest:

Ona je posvetila pesmu Tošetu Proeskom, a da peva je učila od najboljih Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić
Foto: Instagram Printscreen


Srpska i regionalna publika ju je bliže upoznala i zavolela zbog neverovatnih vokalnih sposobnosti tokom takmičenja u muzičkom talent show programu X Factor Adria 2013. godine, kada je već kao tinejdžerka oduševila žiri i publiku svojim moćnim interpretacijama i neverovatnom zrelošću. Iako tada nije odnela pobedu, nastupi i "glas koji može dirnuti dušu" lansirali su je u sami vrh pažnje regionalne javnosti, a mnogi su je već tada prepoznali kao buduću zvezdu.

Albumom prvencem Ilma Karahmet je sada još jednom dokazala zašto je jedno od najtalentovanijih imena nove generacije, a naslovni singl “Kraj je” i pesma posvećena Toši Proeskom “Zvjezdano nebo” stvarno su nešto posebno.

Foto: Instagram Printscreen

 

Prethodni Ilmini singlovi ostvarili su fantastičan uspeh na YouTube-u i digitalnim platformama, prikupivši preko 80 miliona pregleda i komentare oduševljenih slušalaca iz celog regiona.

Foto: Instagram Printscreen

 

Prvi album

Nakon godina iščekivanja i brojnih hit singlova, konačno je objavila svoj prvi studijski album koji donosi deset neverovatno emotivnih pesama spajajući moćne melodije i Ilmin prepoznatljiv vokal koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ilmin put prema albumu prvencu započeo je još u detinjstvu kad se počela baviti muzikom, a budući da ima mnogobrojnu publiku koja je s nestrpljenjem čekala ovaj trenutak, sve je moralo biti savršeno. Okružila se odličnim timom autora i producenata, a godinama je imala privilegiju da uči i od najboljih regionalnih muzičara poput Marije Šerifović, Zdravka Čolića i Nine Badrić.

Naslovna pesma, “Kraj je”, koja je ujedno i centralna tačka albuma, ističe se kao prava mala muzička priča. Snažne emocije i neverovatno izvođenje čine ovu pesmu posebno upečatljivom, pa ne čudi što je upravo po njoj album dobio ime. Tekst za ovu pesmu potpisuje Bane Opačić, jedan od najcenjenijih autora na regionalnoj sceni, dok je za aranžman zaslužan Darko Dimitrov, čest saradnik na Ilminin pesmama i čovek s kojim, kako sama kaže, voli da radi.

Foto: Instagram Printscreen

 

Tek početak

- Iza mene su evo pune tri godine rada na mom prvom albumu i ponosno mogu reći da se celokupni trud na kraju isplatio. Svaka pesma ima svoju posebnu priču i način nastajanja. Sigurna sam da žanrovska raznolikost doprinosi još boljem utisku albuma kod moje publike i da svako može pronaći za sebe nešto što voli slušati. Sretna sam što sam imala priliku sarađivati s vrhunskim autorima i producentima koji su dali svoj maksimum. Ovo je za mene pravi početak onoga što tek dolazi - najavila je Ilma.

Album prvenac koji je dostupan na svim digitalnim platformama, označava prekretnicu u Ilminoj karijeri, ali i potvrdu njene umetničke zrelosti. Ako je suditi po dosadašnjem interesovanju, “Kraj je” već sada nosi epitet jednog od najznačajnijih pop izdanja godine, a “Kraj je” je, ironično, tek početak njene velike priče, uzbudljive karijere i muzičkog stvaralaštva. 

 

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar