Za dobar dan i miran san – TOPLA ČOKOLADA na 12 načina
Ko ne voli toplu čokoladu ne zna šta propušta
29.12.2022
GurmanlookAko ste se umorili od pravljenja komplikovanih i zahtevnih poslastica za novogodišnje praznike, ova torta je ko stvorena za vas
podeli vest:
Svi volimo da nam praznična trpeza bude bogata, a posebno mesto zauzimaju poslalstice. Samo, domaće torte i kolači zahtevaju puno truda i vremena. O pranju sudova da i ne govorimo.
Donosimo vam recept za jednu kremastu, ukusnu i za pravljenje jednostavnu tortu koja se ne peče. Pošto su glavni sastojci plazma i čokoladne bananice malo je onih kojima se neće dopasti, a deca će da je obožavaju.
Ko ne voli toplu čokoladu ne zna šta propušta
29.12.2022
GurmanlookNe, nismo uzeli recept od Snebivljive aždaje (ako se sećate kultnog crtača), ali smo sigurni da će vam se i ovaj dopasti
23.12.2022
GurmanlookSastojci: 225g plazma keksa (jedno pakovanje od 150g i jedno od 75g), 8 čokoladnih bananica, kesica šlag krema od vanile, čaša kisele pavlake, šlag
Priprema: Izmrvite plazmu na sitne komadiće (nemojte da je meljete) i dodajte sitno iseckane čokoladne bananice. Po uputstvu sa kesice mutite šlag krem oko 3 minuta, a zatim dodajte kiselu pavlaku pa nastavite sa mućenjem (mala brzina) još oko 2 minuta.
U plazmu i bananice dodajte umućeni škag krem i pavlaku. Promešajte da dobijete kompaktnu smesu. Dobijenu smesu sipajte u kalup za torte (najbolje u onaj kome se skida obod) i stavite u frižider. Napravite šlag (može iz kesice, a možete da koristite i slatku pavlaku) i takođe ga stavite u frižider. Naša preporuka je da se torta pravi dan pre služenja kako bi plazma omekšala.
Pre služenja, sklonite obod kalupa, tortu premažite šlagom i po želji pospite krupno rendanom mlečnom čokoladom ili iseckanim bananicama.
Sitni kolači su deo naše tradicionalne kuhinje, a večini ljudi najomiljenije su baš vanilice
15.12.2022
GurmanlookPosni desert od svega nekoliko sastojaka, verovatno najbrži koji ćete ikada da napravite
03.12.2022
GurmanlookDonosimo vam još jedan recept za neobičnu zimnicu koja nije čest gost domaćih trpeza
02.12.2022
GurmanlookKo još može da odoli ukusnoj poslastici od čokolade?
15.11.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar