Biber i ALEVU najbolje ČUVATI u frižideru: Evo do kad traju ZAČINI
Na osnovu boje i mirisa možemo da ustanovimo da li je začin upotrebljiv ili ne
24.08.2023
GurmanlookMožete to uraditi na oba načina, ali zavisi šta više preferirate
podeli vest:
Krompirići su omiljeni prilog mnogima širom sveta, prženi do savršenstva - hrskavi i ukusni. Međutim, postoji večita debata među kuvarima i ljubiteljima hrane o tome kada je pravi trenutak da se soli krompirići - pre ili posle prženja? Uz malo strpljenja i pravilnu tehniku možete postići pomfrit kakav svi vole, zlatno-smeđe boje, hrskav spolja i mekan iznutra.
Prženje krompira najbolje je u vrućem ulju. Najbolje je koristiti suncokretovo, ulje uljane repice ili ulje od kikirikija. Za najbolje rezultate krompiriće je važno prvi put pržiti u ulju zagrejanom na temperaturi između 130 i 150 stepeni tri do pet minuta.
Na osnovu boje i mirisa možemo da ustanovimo da li je začin upotrebljiv ili ne
24.08.2023
GurmanlookRecept za preukusnu i brzu večeru
23.08.2023
GurmanlookOvaj postupak će delimično ispeći krompiriće bez da dobiju boju. Nakon blanširanja, krompire izvadite iz ulja i ostavite da se ohlade u frižideru najmanje 30 minuta.
Kada ste spremni za konačno prženje, zagrejte ulje na temperaturu između 180 i 190 stepeni i krompiriće pržite u malim porcijama kako temperatura ulja ne bi pala. Kada stavljate krompiriće u vruće ulje, trebalo bi da vidite mehuriće, što znači da iz njih izlazi voda i ne ulazi ulje. Krompirići su gotovi kada porumene. Izvadite ih iz ulja i ocedite na papirnatom ubrusu.
Traje samo 14 dana, ali je jedan od najstrožijih postova
18.08.2023
GurmanlookKada voda provri, za meko kuvana jaja dovoljno je tri minuta, za nešto čvršće četiri minuta, i pet minuta za tvrdo kuvana jaja
16.08.2023
GurmanlookZastupnici soljenja pre prženja ističu da soljenje sirovih krompirića može da pomogne da se ukus soli bolje apsorbuje, duboko prožme krompir i pruži ravnomerniji ukus.
Zastupnici soljenja posle prženja tvrde da se time sačuva hrskava tekstura krompirića spolja, a iznutra meka, dok se ukus soli i dalje može postići upotrebom fine soli ili soli u prahu. Ukoliko želite mekane i savitljive krompiriće, kao iz restorana, solite ih nakon prženja.
Odličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
15.08.2023
GurmanlookPotrebne su vam dve neočekivane namirnice
12.08.2023
GurmanlookUključite sva čula i naučite da prepoznate kvalitetne plodove
22.07.2023
MozaikNema razloga da vikendom trčite u pekaru
15.07.2023
GurmanlookAleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige, objasnio je gde leži izlaz iz krize u kojoj se naše društvo nalazi.
pre 16 sati
Kolumna
Ostavite komentar