Da li ste probali CRNI PARADAJZ? Istog je ukusa kao i crveni, ali BOLJE ČUVA ZDRAVLJE
Služi za dekoracije po svadbama, po veseljima i svi koji ga uzgajaju većinom TO RADE za spostvene potrebe
10.08.2023
GurmanlookOdličan je kao namaz, salata, ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo
podeli vest:
Pinđur je vrsta zimnice koja je popularna u kuhinjama balkanskih naroda. Mada, kod nas je možda malo zaboravljena, pa vam donosimo osnovni recept za pinđur koji su naše bake kuvale godinama. I odličan je kao namaz, salata ili prilog uz bilo koje drugo glavno jelo.
Od ove količine dobićete dve i po velike tegle.
Služi za dekoracije po svadbama, po veseljima i svi koji ga uzgajaju većinom TO RADE za spostvene potrebe
10.08.2023
GurmanlookUključite sva čula i naučite da prepoznate kvalitetne plodove
22.07.2023
Mozaik2 kg crvenih paprika Foto: Pixabay.com
1 kg zrelog paradajza
2 veće glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
2-3 sveže ljute papričice (opciono, prema ukusu)
So
Šećer
Sirće (belo ili jabukovo)
Ulje (maslinovo ili suncokretovo)
Priprema paprika: Operite paprike, očistite, presecite na pola i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20-30 minuta. Povremeno ih okrećite. posle pečenja, izvadite paprike, umotajte ih u kesu, kada se ohladite oljuštite ih.
Priprema paradajza: Paradajz prelijte vrelom vodom da bi se lakše ogulio. Kada se ohladi, oljuštite ga i iseckajte na sitne komade.
Priprema luka i belog luka: Crni i beli luk sitno iseckajte.
Definitivno će da vam probudi sva čula...
27.01.2023
GurmanlookOvaj najomiljeniji domaći namaz ili salata, neizostavni je deo jesenje i zimske trpeze
13.02.2023
MozaikPriprema ljutih papričica: Ako želite da dodate ljuti pinđur, sitno iseckajte sveže ljute papričice.
Kuvanje: U velikom loncu, zagrejte malo ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckan paradajz i kuvajte ga dok se ne zgusne i postane sličan umaku.
Foto: RINA
Dodavanje paprika: Dodajte pečene paprike u lonac sa paradajzom. Dodajte prstohvat soli, šećera i sirćeta po ukusu. Kuvajte smesu na umerenoj vatri, povremeno mešajući, dok se svi sastojci lepo ne sjedine i pinđur ne dobije željenu gustinu. To može potrajati oko sat do dva.
Kada je smesa skuvana, skinite sa vatre, kada se malo prohladi, izmiksajte ga. Zatim ga sipajte u sterilisane tegle.
Ovo je recept bez konzervansa, što znači da namaz treba da čuvate u frižideru.
Povrće i voće iz tegle ne može da ima sve nutritivne vrednosti kao sveže, ali u velikoj meri ih zadržava
28.09.2022
VestiSalata ili aromatični dodatak jelima - šta god poželite
21.09.2022
GurmanlookNe samo što je ukusna, ova povrćka je odlična i za zdravlje
07.08.2023
MozaikPikantna, ukusna i dekorativna zimska salata
05.10.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar