Ovaj "SIROTINJSKI RUČAK" od 200 dinara Srbi i dalje jedu U SLAST, a potrebna su samo 2 sastojka
Za pripremu ovog jela potrošićete jako malo vremena
11.11.2023
GurmanlookDa bi roštilj dijeta bila uspešna, ključno je pridržavati se propisanog jelovnika i obratiti pažnju na način pripreme mesa
podeli vest:
Uživanje u ukusima sa roštilja ne samo da predstavlja omiljeni gastronomski doživljaj mnogima, već je i priprema hrane na roštilju omiljen način okupljanja cele porodice uz obrok. Međutim, kada se spomene i mogućnost gubitka kilograma uz uživanje u roštiljskim specijalitetima - oduševljenje postaje još veće.
Možda ste sada prvi put čuli za "roštilj dijetu", ali valja da podsetimo da je priprema hrane na roštilju tradicionalna praksa od pamtiveka. Roštilja se korišćenjem vatre od suvog drveta, grančica i ćumura, što se praktikuje još od davnina.
Ključ uspeha za ovu dijetu je stvaranje optimalnog žara, obezbeđujući visoku, konstantnu temperaturu koja omogućava ravnomerno pečenje mesa s obe strane. Važno je izbeći prepečenost mesa, a ako se pojedini delovi ipak prepeku, preporučljivo ih je ukloniti pre konzumiranja.
Za pripremu ovog jela potrošićete jako malo vremena
11.11.2023
GurmanlookOvog vikenda donosimo vam recept za jedno pomalo zaboravljeno jelo koje su naše bake često pravile
04.11.2023
GurmanlookGlavna razlika u odnosu na klasično roštiljanje ogleda se u pažljivom odabiru namirnica. Kvalitetno meso u umerenim količinama, uz izbegavanje belog hleba, čini osnovu, dok je kao prilog uvek dobar izbor grilovano povrće.
Ono što je glavna razlika kada je reč o roštiljanju i roštilj dijeti je svakako izbor namirnica. Dakle, kvalitetno meso, prihvatljive količine, i bez belog hleba. Kao prilog je uvek dobar izbor grilovano povrće.
Pogledajte jelovnik za roštilj dijetu, a obratite pažnju koja vrsta mesa se najviše preporučuje.
Foto: Freepik.com
Za jedan ražnjić vam je potrebno: 2 komadića mesa od pilećih prsa, 2 komadića žute paprike, 2 komadića tikvica, 2 čeri paradajza. Sastojke navuzite na štapić za ražnjić redom kako vam je volja.
Potrebno vam je: 500g mlevenog ćurećeg mesa, glavica crnog luka, čen belog luka, 3 kašike prezli, peršun, so, biber. Sve sastojke sitno iseckajte i sa mesom pomešajte u posudi. Dodajte malo ulja kako bi se smesa spojila. Smesu oblikujte u ćevapčiće i "bacite" na roštilj.
Da li ste ikada probali ovu slatko-slanu kombinaciju?
05.11.2023
GurmanlookVreme trajanja festivala oba dana je od 10 do 16 časova, dok su tamburaši uživo od 12 do 16 časova
03.11.2023
GurmanlookRazna riba se može spremati na roštilju. Pastrmka i losos su odličan izbor, jer su puni omega-3 masnim kiselinama, kao i proteinima. Ribu bi trebalo začiniti svežim biljem i sokom od limuna radi dodavanja ukusa, a svakako izbegavajte prelive na bazi maslaca ili majoneza.
Pored ovih saveta sa rođtilja, kako biste napravili idealnu "roštilj dijetu", nedostaju vam samo obroci poput doručka i užina. Riba, ćevapi i ražnjići mogu se kombinovati za ručak ili večeru.
Za doručak predlažemo da birate tortilju sa tunjevinom i spanaćem; ovsenu kašu sa bobičastim voćem; omlet od belanaca i slično. Dok se za užinu predlaže voće koje ne sadrži mnogo šećera.
Ako volite standardne pljeskavice, ne sudite samo prema naslovu, prvo probajte...
02.11.2023
GurmanlookDosadile su vam prženice, a ostalo je hleba od juče. Probajte ovaj recept
28.10.2023
GurmanlookUkusno i ko duša mekano pecivo za nedeljno jutro
22.10.2023
GurmanlookArgeta i Mercator-S predstavili jedinstven projekat za očuvanje srpskih autohtonih semena
17.10.2023
Srbija
Ostavite komentar