Savršeni RECEPT za VEČERU: Brza PITA sa TIKVICAMA bez kora
Brzo, lako i ukusno. Javite nam kako vam se dopala ova pita
09.09.2023
GurmanlookJednostavna je za pripremu i ne zahteva puno vremena
podeli vest:
Omiljeno jelo u Srbiji je definitivno pita! Gibanica, zeljanica, nije važno, retko ko ne voli ta slana, mekana, hrskava testa. Postoji bezbroj varijacija, a sada vam donosimo jedan jako neoibičan recept.
Za testo:
- brašno 400 g
- puter ili margarin 200 g
- hladna voda 100 ml
Brzo, lako i ukusno. Javite nam kako vam se dopala ova pita
09.09.2023
GurmanlookIdealan obrok za još uvek tople dane
06.09.2023
GurmanlookZa fil:
- kuvani šareni pasulj 500 g
- kačkavalj 200 g
- pavlaka 200 ml
- 1 crni luk
- pršuta 150 g u listićima
- ulje po potrebi
- so po ukusu
Foto: Pixabay.com
Umesite testo od putera, brašna i vode, umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata. Izdinstajte luk na ulju, dodajte polovinu kuvanog pasulja i celu pavlaku. Promešajte, pa kada masa zaliči na pire, sklonite sa šporeta.
Razvucite testo i stavite ga u podmazanu keramičku posudu ili okrugli pleh prečnika 24 cm. Višak testa isecite nožem, spojite, premesite, pa ga oklagijom ponovo razvucite ukrug.
Koru u plehu izbockajte viljuškom, sipajte masu od pasulja i pavlake. Prekrijte pršutom i rendanim kačkavaljem, pa sipajte drugu polovinu kuvanog pasulja koji je ostao u zrnu.
Preko stavite drugu koru, dobro ušuškajte testo, bocnite ga na nekoliko mesta i pecite oko sat vremena na 180 stepeni.
Recept za preukusnu i brzu večeru
23.08.2023
GurmanlookTraje samo 14 dana, ali je jedan od najstrožijih postova
18.08.2023
GurmanlookBrzo, lako i ukusno. Idealan doručak za vikend
04.06.2023
GurmanlookSlana štrudla može da bude predjelo, glavni obrok ili "slaniš" uz film ili utakmicu
10.01.2023
Gurmanlook
Ostavite komentar