Slobodno vreme > Gurmanlook

Da li mislite da može da se napravi POTAŽ OD KIKIRIKIJA? Verujte, moguće je!

Iznenadićete se koliko vam je malo vremena potrebno da pripremite ovo jelo

Izvor: K1info/mondo.rs

Autor: Anica Ninković

03/12/2023 > 14:32

podeli vest:

Da li mislite da može da se napravi POTAŽ OD KIKIRIKIJA? Verujte, moguće je!
Foto: Unsplash.com


Šta će nas bolje ugrejati ovog hladnog vikenda ako ne potaž sa povrćem. A za još kremastiju strukturu i lepši ukus, ide i kikiriki puter. 

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 glavica crvenog luka
1 žuta paprika
3 kašike svežeg iseckanog đumbira

1/2 kašike majčine dušice
1/2 kašike slatke začinske paprike
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/4 kašičice cimeta
1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
3 šolje iseckanog slatkog krompira
1/2 šolje iseckane šargarepe

Foto: Pixabay.com

 

30 g paradajza iz konzerve
4 šolje bujona od povrća
3/4 kašičice soli
1/2 šolje putera od kikirikija
1 kašika pirinčanog sirćeta

Za posipanje:

50 g pečenog kikirikija

malo svežeg korijandera
Priprema:

U većoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Pomešajte, pa dinstajte oko 3-5 minuta. Ubacite majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Dinastajte još koji minut, mešajući. Dodajte povrće - iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so.

Kada provri na srednjoj temperaturi, smanjite vatru i ostavite da se potaž krčka još 25-30 minuta. Dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendirajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Pospite seckanim kikirikijem i korijanderom.

Ostavite komentar