GRČKA ZAVIJENA U CRNO Vodena bujica nemilosrdna - pogledajte jezive scene katastrofe u omiljenom letovalištu!
Vesti
Salata ili aromatični dodatak jelima - šta god poželite
podeli vest:
Ukiseljeni beli luk nije uobičajena, ali je zato veoma korisna i "višenamenska" zimnica. Može da se posluži kao salata (odlično paše uz razna pečenja) ili da bude aromatični dodatak nekim jelima.
Sastojci: Šolja belog vinskog sirćeta, kašičica soli, pola kašičice šećera, timijan, nekoliko zrna bibera, oljušteni čenovi belog luka, začini po želji
Pripremanje: U manjoj posudi zagrejte sirće, šećer i so, pa pustite da provri, dodajte začine i još vruće prelijte preko čenova belog luka koje ste gusto složili u prethodno sterilizovanu teglicu. Teglicu dobro zatvorite i čuvajte na sobnoj temperaturi.
Ovaj recept će svaki specijalitet tokom zime učiniti vrhunskim kulinarskim umećem
09.09.2022
GurmanlookZa one kojima su DOSADILI ajvar i kiseli kupus
06.09.2022
GurmanlookKo ne voli ajvar? Samo je pitanje da li više volite od dinastanih ili pečenih paprika? Blagi ili ljuti?
15.09.2022
GurmanlookVelika količina vode u krastavcu predstavlja najveći izazov za očuvanje njegove svežine
20.07.2022
Gurmanlook
Ostavite komentar