Slobodno vreme > Gurmanlook

Kad vam dosadi šnicla ili paprika - POHOVANI ŠAMPINJONI su ukusan obrok za tili čas

Često ih jedemo u salatama, pečene na roštilju, punjene, pa hajde da probamo i pohovane

Autor: K1 info

29/09/2022 > 13:49

podeli vest:

Kad vam dosadi šnicla ili paprika - POHOVANI ŠAMPINJONI su ukusan obrok za tili čas
Foto: Youtube PrintScreen


Kada vam dosadi pohovano meso ili paprika, napravite - pohovane šampinjone. Lako je. Za početak, izaberite šampinjone jednake veličine i u parnom broju.

Za fil vam treba: šunka, kačkavalj, mileram, origano

Za pohovanje: jaja, brašno, prezla, ulje za prženje

Priprema: Šampinjone oprati i povaditi im nožice.Ukoliko šunka i kačkavalj nisu puno slani pomalo posoliti unutrašnjost gljiva. Šunku i kačkavalj iseckati sitno, začiniti origanom i sve povezati sa malo milerama.Tim filom puniti šampinjone, pa po dva spajati pomoću čačkalice. Uvaljati u brašno, zatim umućena jaja koja se posole i na kraju u prezlu. Pržiti na vrelom ulju, sa svih strana, da lepo porumene.

 

 

 

Ostavite komentar