Slobodno vreme > Gurmanlook

HLADNI GASPAĆO je idealan lagani RUČAK: Sprema se brzo i odličan je u borbi protiv VRUĆINA

Možete da koristite povrće po izboru, ali tradicionalno se koriste paradajz, krastavci i paprike

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/07/2024 > 08:41

podeli vest:

HLADNI GASPAĆO je idealan lagani RUČAK: Sprema se brzo i odličan je u borbi protiv VRUĆINA
Foto: Unsplash.com


Verovatno vam je sada najveći problem šta spremati za ručak, a da ne morate da potrošite mnogo vremena i da grejete kuhinju, jer velike su vrućine. Zapravo, sada je svima potrebna hrana koja će nas osvežiti i rashladiti. Donosimo vam recept za gaspaćo. To je čuvena španska čorba, hladna i osvežavajuća. Možete da koristite povrće po izboru, ali tradicionalno se koriste paradajz, krastavci i paprike, prenosi "Stvarukusa".

Recept za hladni gaspaćo

Sastojci:

1 kg paradajza, isečenog na četvrtine
2 krastavca, oljuštena i iseckana
1/2 crvene paprike, seckane

1 čen belog luka, grubo naseckan
2 kašike crvenog vinskog sirćeta
60 ml vode
40 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu
2 veća parčeta hleba

Foto: Unsplash.com

 

6 komada čeri paradajza, presečenog na pola

2 kašike tanko isečenog bosiljka

Priprema

Za gaspaćo čorbu pomešajte paradajz, krastavce, biber, beli luk, sirće i vodu, sipajte u blender i blendirajte dok ne postane glatko, a zatim dodajte ulje i blendirajte da se sjedini. Začinite solju, biberom i sa još sirćeta ako je potrebno. Pokrijte i stavite u frižider dok se ne ohladi.

Prijatno!
BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar