Slobodno vreme > Gurmanlook

POTAŽ OD TIKVICA I NANE je idealan letnji lagani ručak: Aromatičan je, okrepljujuć i sigurno će vam se dopasti

Za pripremu je potrebno jako malo vremena, a kad je jednom probate pravićete je stalno

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

23/07/2024 > 14:34

podeli vest:

POTAŽ OD TIKVICA I NANE je idealan letnji lagani ručak: Aromatičan je, okrepljujuć i sigurno će vam se dopasti
Foto: Unsplash.com


Pitate se šta da kuvate sada kada su temperature vissoke, a da se pritom ne zamarate pripremom? Potaž od tikvica i nane je aromatičan, okrepljujuć i idealan za leto, prenosi "Stvarukusa.rs". Ova čorba je odlična za letnje vrućine i sigurno će vam se dopasti. Za pripremu je potrebno jako malo vremena, a kad je jednom probate pravićete je stalno.

Recept za najbolji letnji potaž od tikvica i nane

Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
1 luk, sitno isečen
3 čena belog luka, narezana

6 tikvica, isečenih po dužini i tanko naseckanih
750 ml povrtnog bujona
150 ml kisele pavlake, plus malo više za serviranje
šaka listova mente, iseckane
limunova kora (opciono), za serviranje

Foto: Pixabay.com

 

Priprema:

Za potaž zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri i pržite luk sa prstohvatom soli 10 minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i lagano pržite nekoliko minuta, a zatim dodajte tikvice i pržite 20 minuta.

Sipajte povrtni bujon i pustite da vri nekoliko minuta. Štapnim blenderom umutite čorbu, dok ne postane potpuno glatka, a zatim umešajte kiselu pavlaku i tri četvrtine mente i ponovo umutite. Začinite po ukusu. Servirajte i dodajte još kisele pavlake i listova nane i malo limunove korice.

Prijatno! 
BONUS VIDEO:

Ostavite komentar