Nećete mu odoleti: JAPANSKI ČIZKEJK je odličan slatkiš za letnje dane! Brzo se sprema, a još brže "smaže" (VIDEO)
Biće vam potrebna samo tri sastojka, koja verovatno već imate u kuhinji
01.07.2024
GurmanlookPoslužite ga uz kafu, limunadu ili drugo, vama omiljeno piće
podeli vest:
Na svaki veliki praznik domaćice se trude da ukućanima spreme neki poseban slatkiš, naročito kada u kući ima dece.
Veliki dan apostola Petra i Pavla - Petrovdan poznat je po kolačima od jabuka, najčešće "petrovača".
Biće vam potrebna samo tri sastojka, koja verovatno već imate u kuhinji
01.07.2024
GurmanlookSastojke za njegovu pripremu sigurno imate kod kuće, a uvek možete da budete i malo kreativni
23.06.2024
GurmanlookSastojci:
za testo:
1 biljni margarin Foto: Pixabay.com
100 g šećera
100 ml tople vode
1 vanilin šećer
za fil:
1,5 kg jabuka
100 g šećera
50 g griza
malo cimeta
Priprema:
Umesite testo i ostavite ga da odmori.
Ovo je recept za jelo sa mnogo povrća, koje se ne peče, sa par minuta kuvanja, a vreme njegove pripreme je od pola sata do četrdeset minuta
23.06.2024
GurmanlookOna traje do 27. maja moći će da se probaju i delicije kao što su sarma, dolma, baklava, čorba, burek
18.05.2024
GurmanlookOljuštite jabuke, izrendajte ih, pa rukom iscedite višak soka. Dodajte im ostale sastojek za fil.
Testo podelite na dva dela, u sredinu stavite pripremljen fil i pecite u plehu, na pek-papiru, na 200 stepeni. Kada se kolač prohladi, po želji po njemu možete posuti šećer u prahu.
Poslužite ga uz kafu, limunadu ili drugo, vama omiljeno piće.
Idealni su za doručak, večeru, užinu ili kada vam stignu gosti iznenada
11.05.2024
GurmanlookDanas vam donosim recept za ukusni tost sa prepeličjim jajima, slaninicom i svežim povrćem, savršen za brz i hranljiv obrok
02.04.2024
GurmanlookPrema podacima kompanije "Koldireti", Amerikanac prosečno godišnje pojede 13 kilograma pice
17.01.2024
GurmanlookNa sajtu Taste Atlas navodi da se ovo jelo sastoji od tradicionalnog somuna koji se preseče na pola, premaže kajmakom i prelije jajima
17.01.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar