KO ČUVA MILORADA DODIKA? Predsednik Republike Srpske za švajcarski nedeljnik: "Smatram da ne mogu da me uhapse"
Vesti
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a istovremeno pruža bogatstvo ukusa i nutritivnih vrednosti
podeli vest:
Kada tražite brz i ukusan ručak koji je savršen za vruće letnje dane, piletina sa povrćem na žaru su odličan izbor. Osim toga, priprema na žaru čini jelo posebno sočnim i aromatičnim.
- 4 pileća filea
Foto: Freepik.com
1. Marinada: U velikoj posudi, pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckani beli luk, origano, dimljenu papriku, so i biber. Dobro promešajte kako bi se sastojci sjedinili.
2. Mariniranje: Stavite pileće filee u posudu sa marinadom, prekrivajte i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta (možete ih ostaviti i duže ako imate vremena).
3. Priprema povrća: Dok se meso marinira, pripremite povrće. U velikoj posudi, pomešajte crvenu i žutu papriku, tikvicu i crveni crni luk sa malo maslinovog ulja, soli i bibera.
4. Grilovanje: Zagrijte roštilj ili grill tiganj na srednje jakoj vatri. Stavite pileće filee na roštilj i pecite oko 6-7 minuta sa svake strane, ili dok meso ne postane potpuno pečeno i dosegne unutrašnju temperaturu od 75°C.
5. Povrće: Dok se pileći filei peku, stavite pripremljeno povrće na roštilj i pecite oko 5-6 minuta, povremeno okrećući, dok ne postane mekano i blago char.
6. Serviranje: Kada je sve gotovo, poslužite pileće filee uz pečeno povrće. Možete dodati i svež peršun ili korijander za dodatnu svežinu i ukras.
Ovaj recept je savršen za brzi letnji ručak i može se lako prilagoditi različitim vrstama povrća prema vašim zahtevima.
Uživajte u jednostavnom, zdravom i ukusnom obroku!
Možda bi bile mekane i dan posle, kada bi ostala koja
06.08.2024
GurmanlookLagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine
05.08.2024
GurmanlookLagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine
04.08.2024
GurmanlookUživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas
02.08.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar