Slobodno vreme > Gurmanlook

Ovu VAZDUŠASTU TORTU ćete obožavati! Pravi se od samo 3 sastojka, a u ustima se topi kao ŠEĆERNA VUNA

Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

04/08/2024 > 09:45

podeli vest:

Ovu VAZDUŠASTU TORTU ćete obožavati! Pravi se od samo 3 sastojka, a u ustima se topi kao ŠEĆERNA VUNA
Foto: Unsplash.com


Jede vam se nešto slatko? Onda ovu poslasticu morate probati. Ova lagana, mekana torta od bele čokolade se praktično topi u ustima, a potrebna su vam samo tri sastojka, prenosi "Espreso". Osim krem sira i bele čokolade potrebna su samo jaja. Umućeni belanci mu daju meku i mekanu strukturu – baš kao šećernu vunu! Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine.

Recept za najvazdušastiju tortu na svetu

Potrebna su vam samo ova tri sastojka:

• 450 g bele čokolade

• 450 g krem sira (punog masnog)

• 11 jaja

Foto: Unsplash.com

 
Priprema

1. Belu čokoladu otopite u posudi na vrućoj vodi i odvojite belanca od žumanaca. Izmiksajte žumanca sa sirom dok se ne formira glatka smesa, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Sve sjediniti u homogenu masu. Zatim umutite čvrst sneg od belanaca i pažljivo umešajte u smesu.

2. U pleh sipajte vrelu vodu i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Postavite žičani stalak preko njega. Testom napunite podmazan kalup prečnika 26 mm obložen papirom za pečenje na dnu i stavite na rešetku.

3. Prvo pecite tortu 15 minuta na 170 stepeni. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni – ne otvarajte rernu! Posle ukupno 30 minuta pečenja, isključite rernu, ali je i dalje ostavite zatvorenu i ostavite tortu da odstoji u njoj još 15 minuta.

4. Zatim tortu izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Ostavite komentar