DNEVNI HOROSKOP ZA SREDU 2. APRIL Ovnovi puni energije, Device sve drže pod kontrolom, a Ribe je neko izdao...
Slobodno vreme
Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine
podeli vest:
Jede vam se nešto slatko? Onda ovu poslasticu morate probati. Ova lagana, mekana torta od bele čokolade se praktično topi u ustima, a potrebna su vam samo tri sastojka, prenosi "Espreso". Osim krem sira i bele čokolade potrebna su samo jaja. Umućeni belanci mu daju meku i mekanu strukturu – baš kao šećernu vunu! Lagana je za pripremu i idealna za letnje vrućine.
Potrebna su vam samo ova tri sastojka:
• 450 g bele čokolade
• 450 g krem sira (punog masnog)
• 11 jaja
Foto: Unsplash.com
1. Belu čokoladu otopite u posudi na vrućoj vodi i odvojite belanca od žumanaca. Izmiksajte žumanca sa sirom dok se ne formira glatka smesa, pa dodajte u otopljenu čokoladu. Sve sjediniti u homogenu masu. Zatim umutite čvrst sneg od belanaca i pažljivo umešajte u smesu.
2. U pleh sipajte vrelu vodu i stavite u rernu zagrejanu na 170 stepeni. Postavite žičani stalak preko njega. Testom napunite podmazan kalup prečnika 26 mm obložen papirom za pečenje na dnu i stavite na rešetku.
3. Prvo pecite tortu 15 minuta na 170 stepeni. Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 150 stepeni – ne otvarajte rernu! Posle ukupno 30 minuta pečenja, isključite rernu, ali je i dalje ostavite zatvorenu i ostavite tortu da odstoji u njoj još 15 minuta.
4. Zatim tortu izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.
U njihovim ukusu ćete uživati, a idealne su za doručak ili večeru
03.08.2024
GurmanlookUživajte uz ovaj brzi recept i imaćete odličan ručak, a i ideju više kada ponovo nastupi tropski talas
02.08.2024
GurmanlookPriprema ovog deserta je jednostavna
01.08.2024
GurmanlookOvaj recept je odličan za letnje vrućine
01.08.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar