DNEVNI HOROSKOP ZA UTORAK, NE NASEDAJTE... ILI IPAK DA? Horoskop za 1. april prepun iznenađenja!
Slobodno vreme
Ovaj voćni sorbet je savršen desert za tople dane – lagan, voćan i izuzetno ukusan
podeli vest:
Kada vrućine postanu nepodnošljive, svi tragamo za načinima da se osvežimo i uživamo u jednostavnim, hladnim poslasticama.
Napravljen od svežeg voća i jednostavnih sastojaka, ovaj sorbet ne samo da pruža trenutni osvežavajući efekat, već je i brz i jednostavan za pripremu. Idealno je za popodnevni užitak ili kao završni deo letnje večere.
Pratite ovaj jednostavan recept i uživajte u savršenom voćnom sorbetu koji će vas rashladiti i oduševiti!
- 500 g svežeg voća (na primer, jagode, maline, breskve ili mango) Foto: Shutterstock
- 200 g šećera
- 200 ml vode
- Sok od 1 limuna
1. Pripremite voće: Operite, očistite i iseckajte voće na komade. Ako koristite bobičasto voće, samo ga operite.
2. Napravite sirup: U šerpi pomešajte šećer i vodu, pa zagrevajte na srednjoj temperaturi dok se šećer potpuno ne rastvori. Ostavite da se ohladi.
3. Blendajte voće: Stavite iseckano voće u blender ili procesor za hranu i blendajte dok ne postane glatko. Dodajte sok od limuna i dobro izmešajte.
4. Pomešajte: U voćni pire dodajte ohlađeni šećerni sirup i dobro promešajte.
5. Zamrzavanje: Sipajte mešavinu u plastičnu posudu pogodnu za zamrzivač. Svakih 30 minuta mešajte viljuškom kako biste sprečili stvaranje krupnih kristala leda, dok ne postigne željenu konzistenciju (oko 2-3 sata).
6. Serviranje: Kada sorbet bude spreman, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite da se malo omekša pre služenja. Služite ga u čašama ili uvojnicima za sladoled.
Uživajte u osvežavajućem dezertu!
Smokvin list može biti dodatak raznim jelima
11.08.2024
GurmanlookAko se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lekove, vaša jetra je sigurno u problemu
10.08.2024
VestiOvaj smuti je bogat hranljivim materijama i odličan za zdrav početak dana
08.08.2024
GurmanlookKremasti sos i svež spanać čine ovo jelo izuzetno kremastim i ukusnim
07.08.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar