Jedite bez griže savesti! LANENI HLEB je zdrav obrok i nećete se namučiti da ga spremite
Ovaj hleb je dobar izbor za doručak i veoma je ukusan
20.08.2024
GurmanlookOvo je idealan i lagan obrok prepun fitonutrijenata, blagotvornih vlakana, biljnih proteina i zdravih masti
podeli vest:
Obradujte organizam nekim osvežavajućim letnjim obrokom, a pravi izbor je šarena salata od čeri paradajza, kukuruza i drugih biljnih đakonija, koja obećava simfoniju boja, ukusa i tekstura.
Ovo je idealan i lagan obrok prepun fitonutrijenata, blagotvornih vlakana, biljnih proteina i zdravih masti. Ova preukusna salata je pun pogodak ako tražite osvežavajuću letnju inspiraciju, prenosi "Plant Based".
Kao dodatak u salati biće potrebna biljna feta. Možete upotrebiti kupovnu varijantu, ali je možete napraviti i od običnog tofu-a. Možete je napraviti unapred po ovom receptu, ali ako nemate vremena možete improvizovati i brzinsku verziju.
Foto: Unsplash.com
Naime, sasvim fino kao zamena za fetu može da posluži tofu iseckan na kockice i par sati mariniran u teglici u frižideru u mešavini malo maslinovog ulja, jabukovog ili vinskog sirćeta, malo vode i začina (so, beli luk u prahu, origano). Ako imate, u ovu marinadu možete umesto soli dodati i malo soja sosa, ili kašičicu miso paste za zaista fermentisan ukus.
Homemade verzija biljne fete napravljena od tofua je mnogo zdravija varijanta od kupovne, jer za razliku od nje sadrži dosta proteina i mnogo manje zasićenih masti.
Za šarenu salatu od čeri paradajza i kukuruza potrebno je:
Čeri paradajz 200-250 g (iseckan na polutke ili četvrtine)
Kukuruz šećerac 1 konzerva (možete i sami skuvati kukuruz – 250 g)
2 šake rukole (može i matovilac, ili sl.)
Crveni kupus (iseckan na tanke rezance) 2 šake
Crveni luk 1/2 manje glavice (iseckan na kockice) (može i mladi luk ako više volite)
Avokado 1 kom. (iseckan na kockice)
Svež bosiljak ili peršun 1 šaka (sitno iseckan)
Ovaj hleb je dobar izbor za doručak i veoma je ukusan
20.08.2024
GurmanlookOdlična mešavina ukusa koja će vas dodatno hidrirati
19.08.2024
GurmanlookBiljna feta 100-125 g Foto: Unsplash.com
Po želji malo seckane ljute papričice (ili halapenjo iz teglice)
Maslinovo ulje
Sok od limuna
So i biber po ukusu
Dodajte čeri paradajz, kukuruz, rukolu, kupus, bosiljak (ili peršun) i mladi luk u veću posudu za salatu i promešajte;
Posolite i pobiberite, prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja i nacedite sok od limuna po ukusu;
Dodajte kockice avokada i sve dobro promešajte;
Odozgo preko salate aranžirajte kockice biljne fete i ukrasite kolutićima ljute papričice.
Ako volite kajganu s povrćem ili u letnjim mesecima preferirate sataraš, ovo jelo je sjajan izbor za vas
18.08.2024
GurmanlookMože poslužiti kao doručak ili užina, a uvek ga možete nositi sa sobom
17.08.2024
GurmanlookRecepti se razlikuju od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosno ukuse koje više voli
16.08.2024
GurmanlookLako se sprema, a kada je jednom probate stalno ćete je praviti
15.09.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar