
Slavica Rokvić podelila RECEPT svoje majke za NAJUKUSNIJI DOMAĆI PINĐUR: Tajna ukusa je u jednoj namirnici
"Gotov pinđur, Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu, a recept za pinđur moje majke Milke za mene najpši"
podeli vest:

Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.
Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.
- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Pinđur po receptu Slavice Rokvić
Potrebno je:
- 6 kg crvenog paradajza
- 6 kg patlidžana
- seckane pečene paprike, otprilike
- so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
- seckani beli luk, otprilike
- 1 l ulja

Foto: Instagram/rokvic.slavica
Priprema:
- Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.
U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.
Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura.
Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.
Foto: Instagram/rokvic.slavica
Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić.
BONUS VIDEO:
Da li ste probali njegovo veličanstvo - VOĆNI SORBET? Jednostavan desert koji će vas pošteno RASHLADITI
Ovaj voćni sorbet je savršen desert za tople dane – lagan, voćan i izuzetno ukusan
14.08.2024
GurmanlookEvo kako da vam TESTO bude SAVRŠENO kao iz PEKARE! Tajna je u JEDNOM SASTOJKU, a OVO je RECEPT MAJSTORA
Uverite se da je ovo najbolji recept za ludo testo
28.07.2024
GurmanlookOVE POZNATE NUTRCIONISTKINJE otkrile su nam RECEPT za PASTU kao iz ITALIJE! (VIDEO)
Pink pasta priprema se za samo 30 minuta, a ukus će vas oduševiti
25.07.2024
GurmanlookOVAJ JEFTIN SASTOJAK stavite u PRŽENICE da bi bile SOČNE I VAZDUŠASTE! Evo koju tajnu kriju najbolji kuvari sveta
Najbolji kuvari sveta uvek u prženice dodaju jedan sastojak zbog kog postaju sočne, a opet hrskave - ukus je tada najbolji
24.07.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar