Slobodno vreme > Gurmanlook

Slavica Rokvić podelila RECEPT svoje majke za NAJUKUSNIJI DOMAĆI PINĐUR: Tajna ukusa je u jednoj namirnici

"Gotov pinđur, Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu, a recept za pinđur moje majke Milke za mene najpši"

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

10/09/2024 > 10:17

podeli vest:

Slavica Rokvić podelila RECEPT svoje majke za NAJUKUSNIJI DOMAĆI PINĐUR: Tajna ukusa je u jednoj namirnici
Foto: Instagram/rokvic.slavica


Slavica Rokvić je žena za sve. Sama vodi domaćinstvo, čuva unuke, održava baštu i prelepo dvorište, kuva, i na sve to je uvek besprekorno sređena i doterana. Supruga folk legende Marinka Rokvića s razlogom oduševljava pratioce na Instagramu, a ovog puta, u duhu sezone, predstavljamo vam njen recept za pinđur.

Slavica Rokvić ima mnogo interesovanja, a među njima je i kuvanje.

- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene najlepši - pohvalila se Slavica na Instagramu i velikodušno podelila recept.

Foto: Instagram/rokvic.slavica

 

Pinđur po receptu Slavice Rokvić

Potrebno je:

  • 6 kg crvenog paradajza
  • 6 kg patlidžana
  • seckane pečene paprike, otprilike
  • so, šećer i sirćetna kiselina po ukusu
  • seckani beli luk, otprilike
  • 1 l ulja

Foto: Instagram/rokvic.slavica

 

Priprema:

Paradajz i patlidžan ispeći, oljuštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati isečene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti.

U lonče zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povučete varjačom.

Foto: Instagram/rokvic.slavica

 

Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj.

Zato što nema konzervansa u njemu, zagrejati ulje i u svaku teglu sipati po malo ili u sirće umakati gazu i stavljati preko pinđura.

Zatvarati tegle i smestiti ih u ostavu.

Foto: Instagram/rokvic.slavica

 

Stari, provereni recept. Ako ga budete spremali s ljubavlju 100% će vam uspeti. Srećno - poručila je Slavica Rokvić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar