Slobodno vreme > Gurmanlook

JEDINA SARMA KOJA NIJE SMOTANA: Ko ne ume da ih savija, imamo savršen recept za još bolje jelo!

Musaka od kiselog kupusa je nešto što ćete obožavati

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

02/11/2024 > 11:30

podeli vest:

JEDINA SARMA KOJA NIJE SMOTANA: Ko ne ume da ih savija, imamo savršen recept za još bolje jelo!
Foto: Youtube PrintScreen/Kuhinja Sunčane Staze


Treba da vam lep i bogat ručak za subotu? Nema problema, imamo savršen predlog za vas!

Ukoliko niste vični da savijate sarme a volite da ih jedete, imamo rešenje. Musaka od kiselog kupusa umesto sarme! Pravi se od kiselog kupusa i mlevenog mesa, priprema nije preteška tako da se nemojte brinuti. 

Posebnu draž daje preliv od jaja i pavlake, koji se fino slaže uz kiseli kupus. Po želji, može se dodati i malo suve slanine ili kobasice… Uf, već nam ide voda na usta, pa hajde da vidimo kako se pravi!

Foto: Youtube PrintScreen/Kuhinja Sunčane Staze

 

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa ribanca
1/2 kg mlevenog mesa
100 gr pirinča
1 glavica crnog luka
3 jajeta
200 gr kisele pavlake
biber, aleva paprika

Priprema

Kiseli kupus, ribanac, ili u glavici, sitno iseckan, propržiti na malo ulja. U posebnoj posudi ispržiti sitno seckanu glavicu crnog luka, pa dodati pola kilograma mlevenog mesa. Kratko prodinstati i začiniti biberom i alevom paprikom.100 gr pirinča skuvati u malo vode.
Uprženi kupus podeliti na tri dela. Podmažite tepsiju i ređajte: sloj kupisa, pa sloj mesa i pirinča i kupus stavite odozgo. Posebno umutite 3 jaja dodajte kiselu pavlaku i zajedno umutite pa prelijte preko musake. Oko pola sata pecite u rerni dok jelo ne porumeni.

BONUS VIDEO:

 

 

Ostavite komentar