Slobodno vreme > Gurmanlook

KAKO SE PRAVI CRNAC BEZ JAJA: Neverovatno ukusna poslastica zanimljivog imena!

Sa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

30/10/2024 > 20:00

podeli vest:

KAKO SE PRAVI CRNAC BEZ JAJA: Neverovatno ukusna poslastica zanimljivog imena!
Foto: Youtube printscreen/Recepttura


Ko se nije nasmejao dok je čitao naslov?

Šalu na stranu, ovog kolača se sećaju oni koji su preživeli hiperinflaciju i kada su se kolači, pa i sve ostalo, pravilo od čega se imalo u kući. Nije bilo jaja, nije bilo mnogo čega, ali niko nije mogao da doskoči našim moćnim ženama! Crnac bez jaja, nego!

A zašto Crnac?

Njegova tamna, čokoladna boja zavodi svakog ko se nađe u njegovoj blizini, a da ne govorimo o ukusu! U osnovi, ovaj kolač se pravi bez jaja, ali ne brinite – to ne znači da će biti bez duše. Baš naprotiv, to je kolač koji će vas osvojiti čak i ako nemate jaja u frižideru. 

Foto: Youtube printscreen/Recepttura

 

Sastojci:

250 g brašna 
250 g šećera (jer svaka slatka priča mora imati srećan završetak)
50 g kakaa u prahu 
1 prašak za pecivo (da se ne zaboravi da i kolač treba da diše)
1 kesica vanilin šećera (da zavede sve čula)
250 ml mleka 
100 ml ulja (da kolač bude sočan i pun ljubavi)

Uputstvo:

Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, vi možete malo da "zaigrate" u kuhinji!

Pomešajte suve sastojke: U jednoj posudi, pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Ovo je trenutak kada se sve čini mračnim i uzbudljivim!

Dodajte mokre sastojke: U drugoj posudi, sjedinite mleko i ulje. Polako dodajte ovu smešu suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako ste sve dobro izmešali, vaš kolač će znati da ste vi glavni šef!

Pecite: Sipajte smesu u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite 30-35 minuta.

Ohlađeno, služite: Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu, jer ko ne voli malo snega na vrhu?

Uživajte u ovom neobičnom kolaču "Crnac", koji je zaslužan za to što jaja ostaju u svom kokošinjcu! Ne samo da je ukusan, već i pravi predmet za razgovor – jer ko ne voli dobar kolač s misterijom iza imena?

U ovom kolaču nema jaja, ali ima puno ljubavi i humora – jer kolači kao što je "Crnac" bez jaja nas podsećaju da čak i u kuvanju, s malo kreativnosti, sve može ispasti savršeno!

PRIJATNO!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar