KO BI OVOME ODOLEO: Izašla je marmelada sa ukusom aperola!
Kada ne možete da ga pijete, vi ga namažite
29.10.2024
GurmanlookSa dozom humora, ali zaista jeste tako, ovaj kolač je sladak i ukusan a nema puno sastojaka
podeli vest:
Ko se nije nasmejao dok je čitao naslov?
Šalu na stranu, ovog kolača se sećaju oni koji su preživeli hiperinflaciju i kada su se kolači, pa i sve ostalo, pravilo od čega se imalo u kući. Nije bilo jaja, nije bilo mnogo čega, ali niko nije mogao da doskoči našim moćnim ženama! Crnac bez jaja, nego!
A zašto Crnac?
Njegova tamna, čokoladna boja zavodi svakog ko se nađe u njegovoj blizini, a da ne govorimo o ukusu! U osnovi, ovaj kolač se pravi bez jaja, ali ne brinite – to ne znači da će biti bez duše. Baš naprotiv, to je kolač koji će vas osvojiti čak i ako nemate jaja u frižideru.
Sastojci:
250 g brašna
250 g šećera (jer svaka slatka priča mora imati srećan završetak)
50 g kakaa u prahu
1 prašak za pecivo (da se ne zaboravi da i kolač treba da diše)
1 kesica vanilin šećera (da zavede sve čula)
250 ml mleka
100 ml ulja (da kolač bude sočan i pun ljubavi)
Uputstvo:
Uključite rernu na 180 stepeni. Dok se rerna zagreva, vi možete malo da "zaigrate" u kuhinji!
Pomešajte suve sastojke: U jednoj posudi, pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i vanilin šećer. Ovo je trenutak kada se sve čini mračnim i uzbudljivim!
Dodajte mokre sastojke: U drugoj posudi, sjedinite mleko i ulje. Polako dodajte ovu smešu suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako ste sve dobro izmešali, vaš kolač će znati da ste vi glavni šef!
Pecite: Sipajte smesu u pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite 30-35 minuta.
Kada ne možete da ga pijete, vi ga namažite
29.10.2024
GurmanlookUživajte u pripremi ovih predivnih slavskih kolača
25.10.2024
GurmanlookOhlađeno, služite: Kada se kolač ohladi, možete ga posuti šećerom u prahu, jer ko ne voli malo snega na vrhu?
Uživajte u ovom neobičnom kolaču "Crnac", koji je zaslužan za to što jaja ostaju u svom kokošinjcu! Ne samo da je ukusan, već i pravi predmet za razgovor – jer ko ne voli dobar kolač s misterijom iza imena?
U ovom kolaču nema jaja, ali ima puno ljubavi i humora – jer kolači kao što je "Crnac" bez jaja nas podsećaju da čak i u kuvanju, s malo kreativnosti, sve može ispasti savršeno!
PRIJATNO!
BONUS VIDEO:
Idealno gurmansko jelo za nešto hladnije dane
25.10.2024
GurmanlookAko ste odrastali na Balkanu, sigurno se sećate onih starih, tvrdih galeta
24.10.2024
GurmanlookOvaj jednostavan, ali ukusan recept pretvara vikend jelo u pravo kulinarsko zadovoljstvo
26.10.2024
GurmanlookOvo sprovođenje zabeležile su kamere TVCG
pre 9 minuta
HronikaPored Hrvatske i Švedske i Finska je pribegla ovim metodama
pre 28 minuta
RegionŠirom regiona u toku noći biće obilnih padavina
pre 1 sat
RegionOna leti brzinom od 10 maha – 2,5-3 kilometra u sekundi
pre 2 sata
SvetSukob u Ukrajini je posle ovih napada dobio elemente globalne prirode
pre 2 sata
SvetAjli je ugrađen dren preko kojeg izlazi gnoj
pre 3 sata
RegionReč je o još jednom svesnom i planiranom pokušaju izazivanja incidenta
pre 3 sata
PolitikaBalijagića otkrili tragovi u snegu
pre 4 sata
HronikaBio je PR za umetnike poput: Doli Parton, Džonija Keša, Pink Floyd, Brusa Springstina, The Clash, Barbre Strejsend...
20.11.2024
SudbineAnja je danas sahranjena u svom rodnom Bošnjanu kod Paraćina
20.11.2024
SudbineNa roze umrlici potpisani su roditelji, braća sa devojkama, momak, bake, tetke, rodbina i prijatelji...
20.11.2024
SudbineMitrović je nad majčinim grobom održao potresni govor u kojem je obećao da će joj ispuniti poslednju želju
20.11.2024
SudbineNakon sahrane Željko se oglasio snimkom i porukom
19.11.2024
SudbineNajveću podršku Željko je danas imao od dece
19.11.2024
SudbineMajka Milenija preminula je na porodičnu krsnu slavu Đurđic
19.11.2024
SudbineDugo nije bila u kontaktu sa njom.
19.11.2024
Sudbine
Ostavite komentar