PODVARAK SA DIMLJENOM BUTKICOM: Parče proje i čen belog luka, to je sve što vam treba za dobar zalogaj!
Ako volite pikantniji ukus, dodajte ljutu papriku ili malo čilija.
27.11.2024
GurmanlookDonosimo vam recept za preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom
podeli vest:
Svaka domaćica zna da je tajna ukusne pite u prelivu koji joj daje sočnost i mekoću. Pekari već dugo koriste jednostavan, ali efikasan preliv koji čini pitu neodoljivom. Donosimo vam recept za preliv koji će vašu pitu učiniti savršenom.
Foto: Freepik.com
Sastojci:
8 kašika brašna
1 kesica suvog kvasca
2 šolje mleka
100 ml ulja
So ili šećer (u zavisnosti od toga da li pripremate slanu ili slatku pitu)
Ako volite pikantniji ukus, dodajte ljutu papriku ili malo čilija.
27.11.2024
GurmanlookDodavanje jajeta u fil pomaže da se smesa bolje poveže, što rezultira kompaktnijom i sočnijom sarmom
26.11.2024
GurmanlookPriprema:
Aktiviranje kvasca: Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte. Ostavite nekoliko minuta da kvasac počne da deluje.
Dodavanje ostalih sastojaka: Dodajte so (za slane pite) ili šećer (za slatke pite), ulje i brašno. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete glatku smesu.
Premazivanje kora: Kada pripremate pite od gotovih kora, svaku koru premažite ovim prelivom pre nego što stavite fil.
Završni preliv: Ako vam ostane preliva, prelijte ga preko cele pite nakon što je složite.
Odmor pre pečenja: Ostavite pitu da odstoji oko sat vremena pre pečenja kako bi kore upile preliv i postale mekane.
Ovaj preliv daje piti posebnu sočnost i mekoću, čineći je istovremeno hrskavom spolja i mekanom iznutra. Isprobajte ovaj recept i uživajte u piti kao iz najbolje pekare!
BONUS VIDEO:
Stručnjaci ističu da je jedna od najčešćih grešaka nedovoljno kuvanje zaprške
26.11.2024
GurmanlookAko možete skuvati čaj, možete i rakiju, samo s više zabave
23.11.2024
GurmanlookUčestvovali su proizvođači rakije iz 62 zemlje, a ocenjivanje je vršilo 158 sudija iz 38 zemalja
22.11.2024
GurmanlookEnriko Derflinger otkriva nam tajne kulinarskog sveta i svetskog džet seta
22.11.2024
Gurmanlook
Ostavite komentar