Slobodno vreme > Gurmanlook

Ovo je BUNGUR staro SRPSKO JELO koje su naše bake često spremale

Ako su ga spremali naši stari, što ne bismo i mi, a i valja obogatiti zimski jelovnik kojom kalorijom više

Autor: K1 info/ najzena.rs

02/11/2022 > 23:35

podeli vest:

Ovo je BUNGUR staro SRPSKO JELO koje su naše bake često spremale
Foto: Unsplash.com


Staro srpsko jelo Bungur priprema se od prekrupe pšenice sa dodacima onoga što se u kući zatekne.

Sastojci: 700 grama pšenice, 300 grama kajmaka, 2 decilitra mleka i so po ukusu

Pripremanje: Očišćenu i opranu pšenicu kuvati oko jedan sat da se zrna ne raspadnu. Pšenicu ocediti, ohladiti i samleti u mašini za meso. Tako pripremljenu staviti u posudu, naliti vodom, posoliti i staviti da se kuva. U toku kuvanja naliti sa manjom količinom vode, ali voditi računa da ne ostane mnogo tečnosti. Kada je pšenica kuvana, staviti kajmak sa mlekom, izmešati i služiti.

 

 

 

Ostavite komentar