Slobodno vreme > Gurmanlook

TAJNA MEKANIH KRMENADLI IZ RERNE Sočne, ukusne i tope se u ustima!

Tajna je u sporom pečenju i pravim začinima koji mesu daju pun ukus

Izvor: K1info

Autor: Milica Maksimović

06/02/2025 > 07:14

podeli vest:

TAJNA MEKANIH KRMENADLI IZ RERNE Sočne, ukusne i tope se u ustima!
Foto: Freepik.com


Ako volite krmenadle, ali vam često ispadnu suve i tvrde, imamo rešenje za vas! Uz pravi način pripreme, ove sočne i mekane krmenadle iz rerne postaće vaš omiljeni recept. Tajna je u sporom pečenju i pravim začinima koji mesu daju pun ukus i savršenu mekoću.

Foto: Freepik.com

 

Sastojci:

✔ 4 svinjske krmenadle
✔ 2 kašike maslinovog ulja
✔ 1 kašika senfa
✔ 3 čena belog luka (sitno seckanog)
✔ 1 kašičica dimljene paprike
✔ 1 kašičica suvog začina ili soli
✔ ½ kašičice bibera
✔ 200 ml bujona ili supe
✔ 100 ml pavlake za kuvanje (opciono, za dodatnu sočnost)
✔ Malo putera (za dodatnu aromu)

Priprema:

🔹 1. Priprema mesa
Krmenadle prvo lagano izlupajte čekićem za meso da bi bile mekše. Utrljajte ih maslinovim uljem, senfom, belim lukom, dimljenom paprikom, solju i biberom. Ostavite da odstoje najmanje 30 minuta kako bi upile začine.

🔹 2. Pečenje u rerni
U pleh stavite krmenadle i prelijte ih bujonom ili supom. Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.

🔹 3. Završni korak – savršena korica
Nakon 45 minuta, skinite foliju, premažite meso puterom i, ako želite, dodajte pavlaku za kuvanje. Vratite u rernu na još 10-15 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu koricu.

🔹 4. Posluživanje
Ove sočne krmenadle najbolje se slažu uz pire krompir, pečeni krompir ili laganu salatu.

Saveti za dodatnu mekoću:

Pre pečenja, krmenadle možete kratko propržiti na tiganju kako bi zadržale sočnost.
Bujon ili supa u kojoj se peku sprečavaju isušivanje mesa.
Senf u marinadi pomaže da meso ostane mekano i sočno.

Isprobajte ovaj recept i uživajte u mekim, sočnim krmenadlama iz rerne koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar