PEČENI ČIZKEJK Najbolja receptura omiljenog kolača, neodoljivo je kremasta!
Ovaj klasični pečeni čizkejk savršen je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do svečanih događaja
05.02.2025
GurmanlookTajna je u sporom pečenju i pravim začinima koji mesu daju pun ukus
podeli vest:
Ako volite krmenadle, ali vam često ispadnu suve i tvrde, imamo rešenje za vas! Uz pravi način pripreme, ove sočne i mekane krmenadle iz rerne postaće vaš omiljeni recept. Tajna je u sporom pečenju i pravim začinima koji mesu daju pun ukus i savršenu mekoću.
Foto: Freepik.com
Sastojci:
✔ 4 svinjske krmenadle
✔ 2 kašike maslinovog ulja
✔ 1 kašika senfa
✔ 3 čena belog luka (sitno seckanog)
✔ 1 kašičica dimljene paprike
✔ 1 kašičica suvog začina ili soli
✔ ½ kašičice bibera
✔ 200 ml bujona ili supe
✔ 100 ml pavlake za kuvanje (opciono, za dodatnu sočnost)
✔ Malo putera (za dodatnu aromu)
Ovaj klasični pečeni čizkejk savršen je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do svečanih događaja
05.02.2025
GurmanlookIdealno može biti i za užinu, večeru ili kao predjelo
05.02.2025
GurmanlookPriprema:
🔹 1. Priprema mesa
Krmenadle prvo lagano izlupajte čekićem za meso da bi bile mekše. Utrljajte ih maslinovim uljem, senfom, belim lukom, dimljenom paprikom, solju i biberom. Ostavite da odstoje najmanje 30 minuta kako bi upile začine.
🔹 2. Pečenje u rerni
U pleh stavite krmenadle i prelijte ih bujonom ili supom. Pokrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
🔹 3. Završni korak – savršena korica
Nakon 45 minuta, skinite foliju, premažite meso puterom i, ako želite, dodajte pavlaku za kuvanje. Vratite u rernu na još 10-15 minuta, dok ne dobiju blagu zlatnu koricu.
🔹 4. Posluživanje
Ove sočne krmenadle najbolje se slažu uz pire krompir, pečeni krompir ili laganu salatu.
Eksperimentisanjem sa testom možete pronaći savršenu formulu za peciva po vašem ukusu
05.02.2025
GurmanlookAko želite da probate nešto novo i ukusno, čeburek je idealan izbor
05.02.2025
GurmanlookSaveti za dodatnu mekoću:
Pre pečenja, krmenadle možete kratko propržiti na tiganju kako bi zadržale sočnost.
Bujon ili supa u kojoj se peku sprečavaju isušivanje mesa.
Senf u marinadi pomaže da meso ostane mekano i sočno.
Isprobajte ovaj recept i uživajte u mekim, sočnim krmenadlama iz rerne koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!
BONUS VIDEO:
Ove šarene kuglice spajaju tri boje u jednom jelu – zelenu, belu i crvenu čineći ih savršenim za porodični ručak
04.02.2025
GurmanlookOno što daje poseban prepoznatljiv ukus ovom jelu jeste meso, koje je prvo "bačeno" na roštilj
03.02.2025
GurmanlookIdealna je za one koji žele da se zaslade, a pritom paze na unos kalorija
03.02.2025
GurmanlookNjegova priprema je toliko jednostavna da će vam postati omiljeni desert za sve prilike
03.02.2025
Gurmanlook
Ostavite komentar