BUDITE MAJSTOR ZA KROFNE Korak po korak do najmekšeg testa!
podeli vest:

Nema ko ih ne voli, i staro i mlado, njihov miris vraća nas u one najlepše dane detinjstva. Pa, kada zamirišu... Ako i vi želite da naučite kako se mese najmekše, one najslađe krofne, onda ste na pravom mestu. Izvolite recept:
Potrebno je:
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
400 - 450 gr brašna
korica limuna
2 jaja
malo soli
ulje

Priprema:
Izmrviti kvasac dodati šećer pa kad kvasac nadođe dodati ostatak mleka koricu limuna po malo brašna, soli i mutuiti uz postepeno
dodavanje brašna da bude testo mekše nego za hleb.
Pokriti da poraste, istresti na sto pa preklopiti u rolnicu i vaditi po 100 gr testa valjati u loptice i odvajati. Loptice pokriti da odmore 15 minuta mogu se staviti na pek papir. Pržiti na umerenoj temperaturi, da porumene sa obe strane. Posuti prah šećerom i služiti tople.
Kako se prave krofne pogledajte u videu:
"BORIO SE ZA ISTINU I STRADAO OD POLITIČKIH PROTIVNIKA..." Vučić uputio saučešće povodom smrti Milorada Komrakova
VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI MILORADA KOMRAKOVA
17.03.2025
Sudbine
Ostavite komentar