Slobodno vreme > Gurmanlook

BUDITE MAJSTOR ZA KROFNE Korak po korak do najmekšeg testa!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

20/03/2025 > 07:09

podeli vest:

BUDITE MAJSTOR ZA KROFNE Korak po korak do najmekšeg testa!
Foto: Jelena Petrović


Nema ko ih ne voli, i staro i mlado, njihov miris vraća nas u one najlepše dane detinjstva. Pa, kada zamirišu... Ako i vi želite da naučite kako se mese najmekše, one najslađe krofne, onda ste na pravom mestu. Izvolite recept:

Jelena Petrović

Potrebno je:

200 ml mleka mlakog
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
 400 - 450 gr brašna
korica limuna
2 jaja
malo soli
ulje
Jelena Petrović


Priprema:
Izmrviti kvasac dodati šećer pa kad kvasac nadođe dodati ostatak mleka koricu limuna po malo brašna, soli i mutuiti uz postepeno
dodavanje brašna da bude testo mekše nego za hleb.

Pokriti da poraste, istresti na sto pa preklopiti u rolnicu i vaditi po 100 gr testa valjati u loptice i odvajati. Loptice pokriti da odmore 15 minuta mogu se staviti na pek papir. Pržiti na umerenoj temperaturi, da porumene sa obe strane. Posuti prah šećerom i služiti tople.

Kako se prave krofne pogledajte u videu:

Ostavite komentar