Slobodno vreme > Gurmanlook

PRAVO JE VREME ZA FRANCUSKI KROMPIR Farbana jaja su sigurno ostala - iskoristite ih!

Izvor: K1info

Autor: Jelena Petrović

24/04/2025 > 17:30

podeli vest:

PRAVO JE VREME ZA FRANCUSKI KROMPIR Farbana jaja su sigurno ostala - iskoristite ih!
Foto: Jelena Petrović


Dragi moji, ako vam je ostalo farbanih jaja od Uskrsa, imam za vas fantastičan recept za francuski krompir koji će vas oduševiti! Ovaj klasik dobija novu dimenziju sa dodatkom kuvanih jaja, a rezultat je jelo puno ukusa i tekstura.

Savršeno za ručak ili večeru!

Jelena Petrović


Potrebno je:
500 gr krompira
3 kuvana jaja
2 jaje
200 ml jogurta
granule belog luka kašika
kačkavalj po želji
so, biber, suvi začin

Jelena Petrović


Priprema:
Tepsiju premazati obilno uljem. Krompir iseći na listiće pa ga posoliti i pobiberiti i dodati malo uljai izmešati. Poređati na dno pola krompira  pa iseći na krugove kuvana jaja, posoliti ih. Odozgo drugi deo krompira. U činiju razbiti jaje, dodati jogurt  30 ml ulja i mleko pa dobro izmešati.Preliti krompir i izrendati odozgo kačkavalj.

Peći na 210 stepeni C oko 50 min. Krompir je neopisivo dobar!

Kako se sprema krompir, pogledajte u videu:

Ostavite komentar